Симулация на обезпаразитяване на зелени зони на територията на целия парк. Няколко случая на кърлежи ухапали хора и десетки по кучетата.

Публикувано в категория Екология. Зелена система - Наличие на гризачи (плъхове), насекоми (комари, оси) и др., както и искания за третиране на площи

Симулация на обезпаразитяване на зелени зони на територията на целия парк. Няколко случая на кърлежи ухапали хора и десетки по кучетата.

хора който си разхождат кучетата без каишка и повод и нападат хора

Здравейте,искам даподам сигнал за множество хора които разхождат свойте домашни кучета около езерото в дружба 1 и най -вече до голямата църква в близот до 28ма поликлиника.Аз живея от 25 години в къща точно до езерото и всеки ден в последните 7 години виждам кучета пуснати да тичат и играят на свобода, а стопаните им се събират на седянка да си говорят, докато кучетата тичат във всички посоки и многократно съм била нападана от точно такива домашни кучета без повод.случва ми се да не мога да отида дори да си изхвърля боклука до кофата за боклук, която е на 20м. от къщата ми, защото някое от тези кучета винаги ми налита.Аз не съм единствената потърпевша от тези нападения,моята майка също е била нападана няколко пъти, хората от съседните къщи също не могат да се прибират в къщите си нормално,защото някое куче винаги налита, а когато се направи забележка на стопаните да си вържат кучетата ,те започват да използват много груби думи и самите те налиотат на бой.имам множество снимки и видеа на тези стопани който спокойно и безнаказано си разхождат кучетата пуснати на свобода да нападат малки деца,бременни майки и да не им бива дори направена забележка от никого. Силно се надявам поне някой орган с повече сила да може да вземе мерки за тези хора,защото е много стресиращо човек всеки ден да се прибира в страх, дали няма да бъде ухапан от някое такова куче.

Наличие на кърлежи в Южен парк след обработка срещу кърлежи и комари на зелени площи.

Сигналът е подаден от гражданин през Столичен инспекторат.

Зелените площи в целия кв. Изток не са били обработвани срещу паразити към момента, масови оплаквания от ухапани от кърлежи хора и домашни любимци.

Обезпаразитяване - кърлежи и бълхи

Моля да бъде напръскано против кърлежи и бълка на тревната площ около детската площадка в междублоковото пространство на бл. 34, бл. 35 и бл. 28 в кв. Дървеница.

Кърлежи в Южния парк и неокосони зелени площи

Въпреки извършеното (съгласно поставяните преди време предупредителни табели), в Южния парк има кърлежи. В разстояние на по-малко от седмица кърлеж ухана дъщеря ми, както и нейно приятелче. Децата играят в тревата, която, както казах, преди време беше третирана срещу кърлежи, а в последствие - и срещу бълхи. Считам, че следва да бъдат взети мерки за безопасната игра на нашите деца незабавно. Конкретното място, където последно играха децата, е в началото на парка от към бул Витоша, на хълмчето от лявата страна на централната алея (зад което има катерушки слончета), но на много места в парка има неокосени площи, особено в гористите части на парка, където пък сега в най-прохладно. Като цяло тази година косенето на тревата и поддържката на тревните площи в парка не са на добро ниво. 

Паркиране в зелени зони

Паркиране в тревни площи, масово. Моля да се има предвид, че често т.нар. паяци минават, но на колите в тревните площи не се налагат санкции.

Наличие на кърлежи в парка до "Слатинска река", въпреки обезпаразитяване

В парка до ул. "Слатинска река" в ж.к. "Христо Смирненски" има наличие на паразити - кърлежи. Преди около 10-тина дни общината обезпаразити парка, но падналият непосредствено след това дъжд вероятно е отмил препарата, защото кърлежите са много! В парка по тревата играят много деца. Моля да реагирате! 

Паркиране върху тротоар и зелени зони

Северният тротоар на ул. Охрид е неизползваем заради паркиралите изцяло върху него коли, а прилежащите зелени площи са превърнати в кални ями.

Паркиране на множество автомобили в зелени зони

На посоченото место е сормиран нелегален паркинг за автомобили в зелени площи.При излизане на автомобилите от нерегламентирания паркинг  върху пътното платно оставят кал  и мръсотия която се разнася в квартала. Моля за проверка и за наказания на водачите паркиращи в зелени площи.