Продължават престъпленията на служителите на Столичен инспекторат и ЦГМ, които не отстраняват нарушителите

Какви мерки предприехте срещу престъпниците от Столичен инспекторат и ЦГМ, които продължават да не изпълняват служебните си задължения да глобяват и преместват нарушителите и така извършват продължаващо престъпление (рецидив) по НК?

Публикувано в категория Паркиране - Неправилно паркирали автомобили на пътното платно или тротоара в синя/зелена зона.

Продължават престъпленията на служителите на Столичен инспекторат и ЦГМ, които не отстраняват нарушителите

Какви мерки предприехте срещу престъпниците от Столичен инспекторат и ЦГМ, които продължават да не изпълняват служебните си задължения да глобяват и преместват нарушителите и така извършват продължаващо престъпление (рецидив) по НК?

Столичен инспекторат не отговарят на сигнали

Преди около 2 седмици подадох сигнал по имейла, посочен в сайта с столичен инспекторат. Никакъв отговор. Преди около седмица изпратих пак на този адрес искане за входящ номер. Никакъв отговор. Вчера изпратих жалба по друг проблем. Никакъв отговор. Получавам отговори само тогава, когато СИ не са компетентен орган и те любезно и своевременно отговарят, че сигналът е прехвърлен.
От посочеият телефон на оперативния център казават, че не виждат сигналите по имейл, същевременно в сайта няма посочен телефон на деловодството им .

Доста непрозрачна структура.

Моля за публикуване на телефините за контакти с деловодството им, както и за промяна в начина им на работа, а именно автоматично получаване на входящ номер при подаване на сигнал, както и оперативният център да виждат сигналите по имейл. Иначе се получава, че едната ръка не знае какво прави другата.
И ако не е много голям проблем моля за отговор по последните ми 2 сигнала (имейлът ми е същият посочен тук)

С уважение,

Столичен Инспекторат и Екоравновесие не могат да се справят

Здравейте,

Пиша за да изкажа благодарности за вниманието което обърнахте по регистриран сигнал 34841(Сигнал №34841/ СОА16-КЦ01-18070/ 30.09.2016 11:54:26 ) от 30.09.2016 г., но само дотам.

Столичен инспекторат дойдоха на адреса и констатираха, че нищо не могат да направят, защото задълженията на почистващата фирма са да почистват на 3 л.м. окло кофите за смет. Да обаче те докато дойдат да почистят, боклука вече е разпилян наоколо, защото е едрогабаритен и не се събира в кофите и тогава той става прилежащ към блока със задължение на живущите от блока да си го почистват. Според мен трябва някакво адекватно решение за нашия случай, а не да се въртим в един омагьосан кръг оплакване, посещение, оплакване, посещение и резултат никакъв. Аз си плащам данъците и такса смет /и то немалки суми/, а се налага да живея като на сметище. За мен не е нормално. 

Екоравновесие също посетиха адреса, за да кажат че нищо не могат да направят с живеещите кучета пред нашия блок. Остановиха, че кучетата са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани, което мен не ме успокоява, че не са опасни. Обясниха ми, че трябва да стане инцидент с някой, за да ги вземат. Е питам се, защо трябва да чакаме някой да пострада, като с предупредителния сигнал който подавам може да се избегнат подобни инциденти. Отново за мен не е нормално.

Заключение: Ако системата за подаване на сигнали действа по този начин /подаване на сигнал - констатирана неуредица - така си остава, не може нищо да се направи/ за мен такава система не е нормална.

 

Съгласно отговор от 2015г на столичен инспекторат

липсващ тротоар, като е включен от 2015 защо не е изпълнен ?

Несправяне с работата на Столичен инспекторат и Пътна полиция

През изминалите две седмици, поради ремонт на кръстовището на Черни връх и Каблешков, левият завой от Черни връх се извършваше по Хенрик Ибсен. И отнемаше доста по-малко време отколкото по Тодор Каблешков.

Причината за това е неизпълнението на задълженията и несправяне с работата на Столичен инспекторат и на Пътна полиция да наказват и превентират паркиралили и спрелите около мол Парадайс.

Главната опасност за едно общество е тези, на които се плаща да налагат закона, да не си вършат работата както трябва.

Очаквам някой да вземе адекватни мерки.

Дирекция пътна инфраструктура и Столичен инспекторат грубо си противоречат.

"Дирекция пътна инфраструктура" и "Столичен инспекторат" грубо си противоречат. От ул.Обиколна, пред пицария "Лъчони" има направена отбивка, която не води до никъде. По някакъв начин, паркоместата, до които е трябвло да води, вече се водят остъклена тераса.

Според "Дирекция пътна инфраструктура", направената отбивка, пред пицария "Лъчони" е за обслужване на паркоместата на бл.287, а според "Столичен инспекторат", паркоместата не са паркоместа, а напълно законно остъклена тераса, собственост на пицарията.

В крайна сметка, защото някоя от двете институции не си е свършила работата, имаме поедния абсурд и то при скъпо струващ, новоизграден участък на ул.Обиколна. Има отбивка за автомобили, която стига и ще стига единствено до тротоара, като поради това, пешеходците не могат да ползват тротоара, а велосипедистите - велоалеята. 

Моля, намерете начин да се подобри комуникацията между "Дирекция пътна инфраструктура" и "Столичен инспекторат", за да се коригира този абсурд.

Двата сигнала са:
Сигнал №38715/ СОА16-КЦ01-22189/ 29.11.2016 21:51:43
Сигнал №39634/ СОА16-КЦ01-23159/ 15.12.2016 17:06:36

Отказ на служител на ОП Екоравновесие/Столичен инспекторат да прибере куче по сигнал.

На 25.04.2019г. регистрирах сигнал с входящ номер 171780 във връзка с агресивно, краставо куче. Тъй като кучето беше собственост на починал стопанин, в момента никой не се грижи за него. Сестрата на починалия, Анелия, се съгласи да съдейства и написа писмо, с което дава позволението си за навлизане в нейната собственост с цел, вземане на кучето от служителите на Столичен инспекторат/Екоравновесие. Посещението е планирано за 30.04.2019г. Д-р П...., тел. ......., в качеството си на представително лице дойде на 02.07.2019 г. с два месеца закъснение! Твърдо отказа да вземе кучето, без основателна причина, въпреки сигналът от моя страна и съгласието на настоящата собственик на кучето Анелия. 
Моля за съдействие кучето да бъде взето, защото се движи свободно из улицата и разнася кърлежи и краста. 
Моля служителят да бъде наказан, за неизпълнението на задълженията си.

 

На вниманието на Столичен инспекторат относно сигналите за паркирали на тротоарите автомобили

Прави впечатление различната практика по отношение на действията на подчинените ви инспектори в районите на София при подаден сигнал за паркирали автомобили на тротоарите.

Има райони, в които инспекторите много съвестно извършват контролната дейност и освен една проверка извършват и една или две последващи такива. Проявяват инициатива и сигнализират и други органи, като търсят за съдействие органите на КАТ, Центъра за градска мобилност и др.

Има и райони, в които инспекторите са доста пасивни и се задоволяват с една-единствена проверка (колкото "да отбият номера"), въпреки че е видно, че проблемът с незаконното паркиране на тротоарите няма да се разреши с една проверка. Има инспектори, които не поглеждат интерактивната карта, на която е отбелязан с линия или област голям участък с незаконно паркирали коли, а се ръководят от неточния автоматичен номер на сграда, поставян от програмата в писмения материал. Някои не поглеждат и приложените снимки.

В тази връзка, моля Инспекторатът на СО да уеднакви практиката на инспекторите си по места, като им даде указания, с оглед прилагане на добрите практики и най-вече да се извършва поне една последваща проверка. По този начин значително ще се увеличи ефективността от проверките.

13 нарушители, вкл 1 автобус!!! КАТ и столичен инспекторат предпочитат да не вършат работа (понеже е по-лесно)

13 нарушители, вкл 1 автобус до мол Парадайс!!! КАТ и столичен инспекторат предпочитат да не вършат работа (понеже е по-лесно)

16 часа, 15 март 2019

Неизпълнение на служебните задължения от Столичен инспекторат, ЦГМ и КАТ. Нарушаване на обществения ред от длъжностните лица.

Каква е причината Столичен инспекторат, ЦГМ и КАТ да не си вършат работата и да не премахват десетките паркирали по тротоарите и тези, които от години са заградили улиците и тротоарите за паркиране?

Също така каква е причината, отговорните за контрола - община, прокуратура да не взимат мерки срещу тази престъпления по служба?

Защо плащаме данъци, ако няма да си вършат работата?