Некачествен ремонт

Пейките не се поправят качествено. Моля да бъде извършен качествен ремонт.

Публикувано в категория Екология. Зелена система - Повредена паркова мебел (пейки или кошчета)

Некачествен ремонт на тротоара и проблеми след извършен ремонт

Здравейте,

пиша Ви във връзка с ремонтни дейности на тротоара, извършени преди седмица. Става въпрос за жилищната сградата на ул. Арх.Миланов 46 и 50 и прилежащите й общински тротоари. Поредните проблеми, които регистрирахме с всички съседи са следните:

1. в началото на тротоара от горната страна (в посока детската площадка и спирките на автобусите 94 и 102) има поставени сигнални плочи, сигнализиращи за скосяване на бордюра за лесното преминаване на детски и инвалидни колички и на хора със затруднено придвижване. За съжаление след тези плочки такова сконяване не е направено;

2. до самата сграда има оформени няколко паркоместа, които са ситуирани между тротоара и зелените площи. Там обаче е поставен нов бордюр, който затруднява достъпа на колите. В същото време не е оформено необходимото скосяване, за качването на колите от улицата на тротоара. И в двата случая всичко това ще доведе до механичното разрушаване на бордюрите;

3. пред номер 46 има оставен малък отвор за канал (предполагаме на Софийска вода), но на този канал не е сложен капак, т.е. не е затворен;

4. под номер 46 има заведение. Пред него, на тротоара към входа, също е монтиран бордюр. Последният е по-висок от самите плочки и в него хората се спъват;

5. защо се наложи живущите на по-горе описаните номера за заплащат допълнително смяната на плочките върху подходите от тротоара към входовете им при положение, че целият парцел, върху който е построена сградата е общински? 

6. след разговор с подизпълнителя на обекта разбрах, че по предписание новият тротоар трябва да е с 2% наклон, заради стандартите за достъпност на средата. Бих искала да попитам защо се наложи да се гонят стандарти при положение, че старият наклон беше по-малък и съответно по-лесно достъпен? Самата промяна на наклона доведе до оформянето на едни стръмнини, които са много трудни за преодоляване (дали с  количка или пеша). През зимата нашата улица е се заледява и тези неочаквани наклони ще са доста голям проблем за всички. Също така необходимият наклон от сградите към улиците не е спазен изобщо. 

7. и последен въпрос, който ни вълнува - каква е гаранцията за тези ремонти и в какви срокове гореизброените пропуски може да бъдат поправени?

 

Предварително Ви благодаря за съдействието и очакваме Вашите коментари.

Хубав ден и до скоро!

 

Некачествен ремонт на пътната настилка след ремонт, дупки

След неколкократен ремонт пътната настилка е пропаднала и има дупки, които затрудняват минаването по улицата

некачествен ремонт

точно до храма Св.Кирил и Методи, след като са били положени кабели, канала не е бил достатъчно добре пресован с асвалт

Некачествен ремонт

Улица "Три кладенеца" беше разкопана от Софийска вода с цел ремонт. Ремонта свърши и започнаха да редят паветата по улицата изключително некачествено.

Некачествен ремонт

В локалното платно на булевард "Тотлебен", в участъка между "Пирогов" и "Руски паметник", в посока "Руски паметник" фирма "Софийска вода" е извършвала ремонт. След ремонта плочките са положени много лошо. Пясъка с който са запълвани фугите на плочките не е почистен и се разнася много прах при преминаване на автомобилите. Работник полага пътна маркировка директно върху пясъка, поради което маркировката ще се изтрие много бързо.

некачествен ремонт

точно до магазин БИЛА

Некачествен ремонт

Автобусната спирка за гр. Банкя на метростанция Сливница. След ремонта от миналата година спирката е в този вид при дъждовно време.

Некачествен ремонт

Здравейте,

Пиша ви по повод току що ремонтираният мост над перловска река (първият след моста при националния стадион в посока НДК).

Ремонтираната настилка след моста (от страната към бул. Васил Левски) е поставена некачествено (голямо хлътване.

Моля ви погрижете се поне в деня на приключването на ремонта, настилката да изглежда добре

Некачествен ремонт

Некачествен ремонт

Здравейте,

в прикачения снимков материал можете да видите наскоро завършен "качествен"да ремонт и състоянието на шахтите. Естетиката както винаги е на ниво - стил Столична община. Инспектиращите за качеството проблеми със зрението ли имат? Поне срам?

Наистина е тъжно, че се налага гражданите да сигнализират за подобни грозотии, с които е осеян целия град, няма ли някакъв шанс общината да се самосингализира? или е твърде оптимистично