Некачествен ремонт

Некачествено поставяне на пейки след преасфалтиране на алеите.
Публикувано в категория Екология. Зелена система - Повредена паркова мебел (пейки или кошчета)

Некачествен ремонт на пътната настилка след ремонт, дупки

След неколкократен ремонт пътната настилка е пропаднала и има дупки, които затрудняват минаването по улицата

Некачествен ремонт на тротоара и проблеми след извършен ремонт

Здравейте,

пиша Ви във връзка с ремонтни дейности на тротоара, извършени преди седмица. Става въпрос за жилищната сградата на ул. Арх.Миланов 46 и 50 и прилежащите й общински тротоари. Поредните проблеми, които регистрирахме с всички съседи са следните:

1. в началото на тротоара от горната страна (в посока детската площадка и спирките на автобусите 94 и 102) има поставени сигнални плочи, сигнализиращи за скосяване на бордюра за лесното преминаване на детски и инвалидни колички и на хора със затруднено придвижване. За съжаление след тези плочки такова сконяване не е направено;

2. до самата сграда има оформени няколко паркоместа, които са ситуирани между тротоара и зелените площи. Там обаче е поставен нов бордюр, който затруднява достъпа на колите. В същото време не е оформено необходимото скосяване, за качването на колите от улицата на тротоара. И в двата случая всичко това ще доведе до механичното разрушаване на бордюрите;

3. пред номер 46 има оставен малък отвор за канал (предполагаме на Софийска вода), но на този канал не е сложен капак, т.е. не е затворен;

4. под номер 46 има заведение. Пред него, на тротоара към входа, също е монтиран бордюр. Последният е по-висок от самите плочки и в него хората се спъват;

5. защо се наложи живущите на по-горе описаните номера за заплащат допълнително смяната на плочките върху подходите от тротоара към входовете им при положение, че целият парцел, върху който е построена сградата е общински? 

6. след разговор с подизпълнителя на обекта разбрах, че по предписание новият тротоар трябва да е с 2% наклон, заради стандартите за достъпност на средата. Бих искала да попитам защо се наложи да се гонят стандарти при положение, че старият наклон беше по-малък и съответно по-лесно достъпен? Самата промяна на наклона доведе до оформянето на едни стръмнини, които са много трудни за преодоляване (дали с  количка или пеша). През зимата нашата улица е се заледява и тези неочаквани наклони ще са доста голям проблем за всички. Също така необходимият наклон от сградите към улиците не е спазен изобщо. 

7. и последен въпрос, който ни вълнува - каква е гаранцията за тези ремонти и в какви срокове гореизброените пропуски може да бъдат поправени?

 

Предварително Ви благодаря за съдействието и очакваме Вашите коментари.

Хубав ден и до скоро!

 

Некачествен ремонт!

Преди около две седмици са кърпени дупките по ул. "Васил Петлешков". Изключително некачествена работа - асфалтът е бил без слепващо вещество и само две седмици по-късно дупките отново са отворени!!! 

Некачествен ремонт

От два месеца е в този вид. Шахтата е повредена, а пътя е недовършен

Некачествен ремонт

При включване от ж. к. Младост в бул. Цариградско шосе, посока - центъра, има праг от няколко сантиметра между стария и новия асфалт.

Некачествен ремонт

Тече ремонт още, но са оставени тези части от стъпалата от едната страна без парапет, като преди това имаше. Моля отново да бъде поставен.

Некачествен ремонт

Очертано е с машина за рязане на асфалт. Частично разкопано и изоставено. Поне една седмица е така.

Некачествен ремонт

На бул. „д-р Петър Дертлиев", в района на МБАЛ Люлин, в момента се запълват дупките по пътното платно. Всички дупки са запълнени, с изключение на една голяма по средата на платното. Моля за Вашата компетентна намеса за отстраняване на проблема.

Некачествен ремонт

Здравейте,

След като от новостроящ се блок на улица Ралевица прекопаха като нива тротоари и пътното платно, за да се включат към елетроснабдяването, дойде момента за възстановяване. Прикачил съм снимки на възстановената инфраструктура на изхода на улица Петър Папакочев! Сами преценете дали така трябва да бъде. Вече има нарязани гуми. Една от шахтите на тротоара стърчи 7 см. Както няма и осветление, някой така ще се пребие!!!Чакам още малко и викам телевизията. Освен това си зарязаха строителните отпадъци от двете страни на Папакочев! Всеки дъжд прави кална река! И после ще се борим с праховите частици! Как?

Моля, намесете се в този Див Запад, където всичко се прави проформа и за замазване на очи!

Некачествен ремонт

На околовръстен път между Горубляне и Герман се извършва ремонт на пътното платно.  Работниците изрязват асфалта, вдигат силен прах, липсват указателни табели за водачите.