Маси и столове без тротоарно право!

Публикувано в категория Търговия, реклама и преместваеми обекти - Извършване на нерегламентирана търговска дейност на открито на територии, които са общинска собственост

Маси и столове без тротоарно право!

Дюнери Миралфуудс са разположили маси и столове без да е маркирано тротоарно право.

Заведение на Парчевич и Витошка. Разположени маси, а няма маркировка за тротоарно право!

Гаража продължава да функционира като ресторант? Също така как общината е издала тротоарно право право пред гараж???

Тротоарно право

Заведението все повече разширява масите, като е завзело почти цялата улица узунджовска. 

Няма поставени и жълти маркери от общината!

Тротоарно Право

От Супермаркет "Козяк" незаконно слагат маси, столове, чадъри на тротоара на ул.Козяк и така затрудняват преминаване на пешеходци. 

Тротоарно право?

Магазинът за хранителни стоки на ъгълъ на бул. “Янко Сакъзов” и ул. “Проф. Асен Златаров редовно задръства тротоарите и откъм двете улици с кашони, щайги и касетки, което затруднява преминаването на пешеходци, включително и майки с детски колики. Отделно разхвърляните кашони често замърсяват и загрозяват околната среда. Има ли издадено разрешение за ползване на тротоарно право и ако да - с каква площ? Дали тази площ бива нерегламентирано надхвърляна? 

Ще очаквам СО да извърши проверка и при констатирани нередности, те да бъдат отстранени. Също така би било добре, ако има издадено разрешение за ползване на тротоарно право, то да бъде стеснено откъм бул. “Янко Сакъзов”, защото в тази част пешеходното натоварване е голямо и хората трудно се разминават в настоящата ситуация пред магазина.

Отново за тротоарно право

Разположени са доста повече маси от одобрените.

На снимката се вижда, че масите извън тентата не са в одобрената схема и за тях не се плаща тротоарно право!

Нарушено тротоарно право

Клиентите на кафе "Париж" заемат целия и без друго тесен тротоар на ул. "Бистрица" 2. Всяка сутрин около 9 ч и вечер около 18 ч. маси и столове от заведението са разположени пред него и ние, пешеходците, трябва да се молим да ни бъде направено място, за да минем. Да не говорим за майките с колички (особено с близнаци, като мен!!!), които сме принудени да минем по улицата, за да не чакаме да бъдат преместени всички столове и маси от тротоара! ПЪЛЕН АБСУРД! Трябва ли да се провираме като хлебарки и да рискуваме някоя кола да излети от съседната улица "Цар Самуил", за да може клиентите на това заведенийце да се разполагат спокойно по целия тротоар??? Трябва ли да стане инцидент, за да се вземат мерки??? Многократно съм правила забележки на хората, а в отговор получавам нагли отговори и обиди: "Аре, гледай си пътя!", "Преча ли ти?! Улицата е твоя!", "Върни се да минеш още в еднъж, може и да успееш". 

Неспазване на тротоарно право

Заведенията, които се намират на двата ъгъла на бул. Витоша и ул. Кърнинградска разпростират маси и столове извън разрешената им зона, обозначена от жълтата ъгълова маркировка. Преминаването е изключително затруднено. Проблемът е постоянен и продължава поне от пролетта на 2015 г. Днес, 03.02.2016 г., преминаха всякакви граници като затвориха изцяло изхода/входа към/от ул. Кърнинградска и си позволиха да поставят маси и столове дори в централната част на бул. Витоша - зоната от линията на лампите към центъра на булеварда. Приложените снимки са красноречиви, но са направени около 17ч., когато все пак нямаха толкова клиенти, колкото на обяд, когато проблемът беше най-тежък.