Вьв врьзка с отговор СОА 19-КЦ51-61144

Вьв врьзка с подаден сигнал за липса на улично осветление,  асфалтова настилка и пешеходна зона на ул. Войвидина могила 52 и Ваш итговор СОА 19-КЦ51-61144,с което ни информирате,  че нямате средства, моля живущите на адрес войводина могила 52 да бьдат освободени от задьлжения да плащат даньк сгради, до момента в който СО намери средства за поставяне на улично осветление, асфалтова настилка и пешеходна зона до единстената улица,  водеща до блока. 

Публикувано в категория Други - Други

Вьв врьзка с отговор СОА 19-КЦ51-61144

Продьлжава да няма реакция от Ваша страна за липса на улично осветление,  пешеходна зона и асфалтова настилка,  има много майки с малки деца и немогат да се придвижват с детските колички,  инвалидите живущи в блока са в безизходица, при бездействие от Ваша страна и липса на освобождаване на живущите от целия блок от даньчни задьлжения,  ще сме принудени да заведем сьдебно дело. 

Вьв врьзка с отговор СОА 19-КЦ51-61144

Вьв врьзка с подаден сигнал за липса на улично осветление,  асфалтова настилка и пешеходна зона на ул. Войвидина могила 52 и Ваш итговор СОА 19-КЦ51-61144,с което ни информирате,  че нямате средства, моля живущите на адрес войводина могила 52 да бьдат освободени от задьлжения да плащат даньк сгради, до момента в който СО намери средства за поставяне на улично осветление, асфалтова настилка и пешеходна зона до единстената улица,  водеща до блока. 

СОА18-КЦ51-26974 Отговор

Интресно,че в предишни мои сигнали за светофар на това място ми беше съобщено,че е включено в програма и ще се изгради през 2018,а сега ще се прави предложение да се включи през 2019?Последно или и вие не може да се разберете

Отговор СОА18-КЦ51-12851

Общо взето от отговора,който получих не разбрах нищо.Какво трябва да значи според проектната документация,когато идващите от 8 декември чакат по 15 минути да преминат,а тези които идват от клуб 35 приманават за 2 ?Очевидно проетната документация не е добра...

Отговор СОА19-КЦ51-84301

Уважаема г-жа Милова,

Не знам какви точно за какви липсващи антипаркинг елементи говорите, защото аз не говоря за такъв проблем. Проблемът, поради който аз изпращам сигнал е, че колчетата (антипаркинг еленменти) са набучени в тротоара и се е зиползвала смес, която се разпадна на първата седмица.

Специално за Вас направих нови снимки, от които е видно, че дори за ЦГМ антипаркинг елементи да е равнозначно циментовата смес, то тя пак липсва. Или да го кажа на Ваш език, тези антипаркинг елементи, "които сте поставили, пак липсват".

Ако не разбирате текста, отворете снимките. Ако и от тях не става ясно, помолете някои колега да Ви поясни. Сигурен съм в ЦГМ ще се намери поне един, който да различава колчетата от сместа, с която се циментират.

В краен случай, може да ми обадите и на мен, да ви обясня аз.

 

към отговор по СОА16-КЦ51-16128

Уважаеми Г-н Кмет,

Благодаря Ви за отговора, но това не ме удоволетворява, защото всеки ден е застрашена сигурността на хората. И кога се предвижда изпълнение на този Нов ЗРП? Аз живея от 14 години в квартала и тази учица е  втова положение. Настоявам да се изгради спешно тротоар и да се ескалира въпроса до Кмета на столична община. При случай на инцидент на този участък, ще има следи във Вашата система за многократни сигнали за този проблем, а в отговор да ни казвате, че да чакаме новия ЗРП.

Поздрави,

към отговор по СОА16-КЦ51-16657

Уважаеми,

моето писмо за неокосените площи е било от 20,04,2016, а Вие ми отговаряте 4 месеца по-късно, така че е безмислено да ми цитирате сроковете, в които се извършва това. Към момента на подаването на сигнала той е бил акуратен. И на снимката, която съм ви пратила и в описанието става въпрос именно за общински терен, а не частен имот така, че когато възлагате обществени поръчки на трети лица имайте отговорност да контролирате изпълнението!

Поздрави,

Пояснение по отговор СОА19-КЦ51-6878

Моля, за пояснение на отговор СОА19-КЦ51-6878!

В отговор на подаден сигнал № 112688 през контактния център на Столична община на 28.09.2018 г., сте изпратили отговор, че няма необходимите условия за изграждане на светофарна уредба на кръстовището на бул. „Владимир Вазов“ с ул. „61-ва“, съгласно разпоредбите на чл. 32 от Наредба № 17.

Двадесет дни по-късно, в отговор на втори сигнал № 115930 от 17.10.2018 г. през същия портал, за същото кръстовище, сте изпратили отговор, че е налице изготвен проект за светофарна уредба, който се нуждае от актуализация /не е ясно как малко по-рано този проект не е бил известен за администрацията на общината и кръстовището не е отговаряло на изискванията/.

Никъде в писмото не се споменава кога е изготвен въпросния проект и коя нормативна уредба налага промяната и актуализацията му. Не се ангажирате със срокове за актуализиране на проекта, съгласуването му и включването му в инвестиционната програма на Столична община.

Движението на кръстовището в петък (вечер), неделя (вечер) и понеделник (сутрин) е интензивно. През 2018 г. в катастрофа с общо 4 автомобила и 1 камион загива един човек. Друга катастрофа на същото кръстовище отнема живот, този път на велосипедист. Ограничението за скорост от 50 км/ч на три лентов път не се спазва от водачите, което допълнително затруднява влизането в квартала при ляв завой от бул. „Владимир Вазов“. На кръстовището е разрешен обратен завой, което допълнително затруднява видимостта за ляв завой от булеварда. В квартала се влиза единствено от ул. 61, по която също така се движат няколко автобусни линии на градски транспорт. От двете страни на булеварда има спирки, като няма поставена пешеходна пътека или светофар за пешеходците.

Моля за адекватни, спешни и ефективни мерки за решаване на проблема чрез монтаж на светофарна уредба и изграждане на повдигната пешеходна пътека /или светофар за пешеходци/ при спирките на автобуса на булеварда с цел улесняване трафика по булеварда и опазване живота и здравето на населението.

Последното следва да бъде приоритет за администрацията на Столична община.

 

 

Разчитам на Вашата съпричастност за своевременно решаване на описаните проблеми.

 

Ваш отговор на сигнал СОА19-КЦ51-5091

В отговор на сигнал СОА19-КЦ51-5091 заявявате, че столична община не е отговорна за подържането на уличното осветление по улица Филиповско шосе. Приложено Ви изпращам отговора от АПИ по мое питане. В него се съобщава, че столична община, а не АПИ извършва текущата подръжка на посочената улица. Копие на писмото е изпратено и до столична община.

Моля, разберете се в крайна сметка с АПИ чия отговорност е това. Ние живущите и данакоплатците очакваме осветлението да бъде възстановено възможно най-скоро след повече от 3 месеца тъмнина. 

Благодаря.

Във връзка с Ваш отговор СОА18-КЦ51-48657

Във връзка с Ваш отговор СОА18-КЦ51-48657

Моля за присъединяване на съществуващите осветителни тела към уличното осветление!
Преди много години това осветление работеше - тоест има изградена инфраструктура !