Хвърляне на строителни отпадъци

Хвърляне на строителни отпадъци от 8-ми етаж на новострояща се сграда, която граничи с паркинг. Хвърлянето не е обезопасено и това може да доведе до инцидент. Моля да бъде направена проверка.

Публикувано в категория Сгради/строежи - Извършване на строителни и ремонтни дейности без плътна ограда и информационно-указателна табела

Хвърляне на строителни отпадъци

Хвърляне на строителни отпадъци от 8-ми етаж на новострояща се сграда, която граничи с паркинг. Хвърлянето не е обезопасено и това може да доведе до инцидент. Моля да бъде направена проверка.

Хвърляне на строителни отпадъци от строителен обект

На ул. Борис Руменов №42 от строителен обект се хвърлят отпадъци от високо. Опасно е за гражданите, ако по невнимание или вятър, отпадъците попаднат  извън загражденията на обекта.

Хвърляне на отпадъци от Shell в западен парк

Здравейте  

Днес забелязах служител на бензиностанция shell в Люлин 10 да хвърля отпадъци в реката в западен парк в съседство.

Прикачил съм клипче на събитието. Преди това служителят хвърли още няколко обекта отвъд оградата. Притеснителното е, че контейнерът е точно до него. Кой знае какво хвърля към парка. 

Опитах да говоря с управител на бензиностанцията, но го нямаше. 

Увредена ограда в следствие на строителни дейности, замърсяване със строителни отпадъци, пропадане на път

В следствие на строителни дейности на сграда "Анима", находяща се в гр. София, кв. Манастирски ливади - запад, ул. Ралевица (след кръстовището с ул. Българска легия, в дясно, в посока колелото на трамвай №7) е увредена оградата на сградата, в която живея (ул. Българска Легия №2б), като също така се е получило пропадане на пътното платно, което води към подземните ни гаражи. Същото е пълно със строителни отпадъци. Разговаряно е многократно със представители на строителя без никакъв резултат. Прилагам снимки.

Счупени кофи за битови отпадъци. До тях има натрупани строителни отпадъци и стъкла.

Образувано сметище от домашни боклуци,гуми,строителни отпадъци,отпадъци от търговски обект,кожени материали и други.

По поречието на река Искър след моста преди Абдовица по пътя към Бусманци има образувано сметище с най различни отпадъци - домашни боклуци,гуми,строителни отпадъци,отпадъци от търговски обект,кожени материали и други.Вчера отново са изсипани кожени материали на фирма АРТ 93.Молим за съдействие за откриване и санкциониране на фирмите, които могат да бъдат остановени по изсипаните отпадъци. Сдружение "Дружба-София"  информира  Район "Искър" - СО и  Столичен инспекторат-район "Искър".

Строителни отпадъци до контейнера за битови отпадъци

Пред кооперацията на ул.Александър Бръзицов №11 беше поставен контейнер за битови отпадъци. Все пак около него има събрани и резлични дребни строителни отпадъци, които от няколко месеца не се извозват. Моля, да се отбележи това място за извозване на тези дребни строителни отпадъци при следващото събиране на такива. В околното пространство на сградата има и други строителни отпадъци, останали през годините. Цялото пространство наоколо прилича на сметище и вероятно привлича други недробосъвестни хора, които изхвърлят строителни отпадъци.

Строителни отпадъци от строеж и други отпадъци

Здравейте,

Преди около месец подадох сигнал за замърсяване от строителен обект при поставяне на изолация от стиропор. Замърсяването е в радиус от 50-100м около блока в строеж, намиращ се между блок 7 и 10 в кв. Витоша. Освен стиропора, улицата около блока е замърсена с чашки от кафе и наилонови опаковки от строителни материали. Сигнала беше регистриран с номер Сигнал №42921/ СОА17-КЦ01-2698/ 06.02.2017. Според получения отговор е направена проверка и не са констатирани нарушения. Тъй като не съм съгласен с това, че няма нарушения подавам втори сигнал, в който прилагам снимки. Стиропора се разнася навсякъде в околоблоковите пространства включително и във входовете и по терасите на блоковете. На снимките се виждат топчета от стиропор навсякъде - това не са топчета от сняг. Също така фирмата разлепва и окачава листа, с препоръки да не се паркира на улицата в определени дати, които после не премахва седмици след изтичане на тези дати. Дърветата седят окичени с боклуци. Наложи се накрая собственоръчно да ги почистя.

Отделно искам да отбележа, че преди една година подадох сигнал, че улицата пред блок 7 и 10 никога не е била почиствана (последните 5-6 години). На този сигнал получих отговор подписан от кмета, който гласеше, че улицата се почиства през 2 седмици. За тази годин и половина, никога не са минавали от почистваща фирма и има боклуци по улицата, които седят там от 3-4 години. Околоблоковото пространство съм го почиствал сам многократно, но не и по цялото продължение на улицата. Смятам, че това е неприемливо и учтиво ви моля да обърнете внимание на този проблем. Знам, че бюджета за почистване е ограничен и осъзнавам, че не може да очаквам чистота като в Швейцария, но също така смятам, че след като кмета твърди, че улицата се почиства периодично, това да се случва наистина, а не просто на документи.

Благодаря!

Хвърляне на храна от балконите

От блок 55, в кв.Младост 1, от към страната на булеварда, изхвърлят през балконите развалена храна в огромни количества. Наблизо е детската площадка и има малки деца, има и ветеринарен кабинет и домашните любимци са привлечени от боклуците. Моля да изпратите инспектори

Събиране на кофите за разделно хвърляне

Имам удоволствието да напиша този сигнал в 2.11 през нощта, точно 15-тина минути след като камион събираше кофите за разделно хвърляне. Събираше всъщност не е точната дума - точната дума е "изсипваше стъкла от близо 2 метра върху купчина други стъкла, в продължение на 15 минути". Смятате ли, че е редно това нещо да се върши през нощта на четвъртък срещу петък в един от що-годе централните квартали на София? Екипът извършващ това действие явно попадна и на някакви изхвърлени прозорци, които отделно натрошаваха около десет минути в, пак повтарям, 1.49 през нощта. Моля Ви, кажете ми - това нормално време ли е да се случи точно тази обществено полезна дейност? Силно се надявам не само тази практика да изчезне, ами и виновните за смущаването на нощното спокойствие да си получат съответните санкции. Благодаря.