Липсват маркировките на пешеходните патеки.

  • 18/09/2019 21:22
  • район Триадица -> квартал Манастирски ливади

Много Ви моля да вземете незабавно мерки, преди да са пострадали хора. После ще бъде късно. 

 
Публикувано в категория Пътна сигнализация - Липсваща или избледняла пътна маркировка; несъответствие в сигнализацията, регулираща уличното движение

Липсват маркировките на пешеходните патеки.

Много Ви моля да вземете незабавно мерки, преди да са пострадали хора. После ще бъде късно. 

 

Липсват маркировките на легналите полицаи пред 51 училище!!!

Липсват знаци за сигнализиране на пешеходните пътеки

На ул. "Тодорини кукли" между Пазара и Т-маркет има 4 пешеходни пътеки. Липсват знаците за пешеходна пътека на на всички пешеходни пътеки.  Много често се отнема предимството на пешеходците, преминаващи по пешеходните пътеки.

Моля да бъдат възстановени пътните знаци, сигнализиращи пешеходните пътеки.

Маркировката на пешеходните пътеки е силно избледняла ! Спират автомобили върху пешеходните пътеки!

 В района на кръстовището на улица „Цар Шишман“/ улица "Аксаков" има две пешеходните пътеки. Маркировката на пешеходните пътеки е силно избледняла! Върху пешеходните пътеки редовно спират автомобили! Пешеходните пътеки са до входа на 133 СОУ "А.С. Пушкин".  Моля за предприемане на мерки за възстановяване на маркировката и за ограничаване на спирането върху тях.

Пешеходните пътеки са заличени

Проблеми с пешеходните светофари

От самото си въвеждане, "модерната" светофарна уредба на кръстовището на бул. Сливница и бул. Опълченска създава значителни неудобства за пешеходците.

Това кръстовище се пресича от пешеходците през общо 8 пешеходни отсечки, всяка от която пресича еднопосочно пътно платно. Нормално е винаги, когато колите изчакват на една от тези 8 отсечки, за пешеходците да свети сигнал "зелено". Това обаче не се получава на практика, защото:

- Пешеходците са принудени да натискат бутон, за да ги пропусне светофара, дори когато колите така или иначе изчакват. Това е неудобно, забавящо и в крайна сметка безмислено.

- Дори когато бутонът е натиснат, системата не сработва веднага, а пропуска един цикъл. Чакат колите, чакат и пешеходците. Не е чудно, че много пешеходци в този случай минават на червено. Създават се условия за произшествия.

- От южната страна на бул. Сливница, при пресичането на бул. Опълченска в посока запад-изток, липсва бутон за пешеходния светофар!!! Пешеходците трябва да изчакат да дойдат други пешеходци от отсрещната страна и да натиснат бутона по средата на пътното платно. Ако това не се случи, няма как да пресекат на зелен сигнал. Резултатът е чакане (при едновременно изчакващи автомобили), изнервяне, неправилно пресичане и условия за произшествия.

- Много неудобно и забавящо също така е наличието на отделни бутони за отделните отсечки, при пресичане във всяка посока. Пешеходците трябва да натискат втори бутон по средата на пътното платно. Никой не пресича само първата част на платното, ясно е че иска да пресече цялото платно. Защо трябва да натиска втори бутон и да чака отново системата да сработи?

 

Във връзка с това предлагам:

- Да се върне изцяло автоматичния режим на пешеходните светофари на това кръстовище и на други подобни кръстовища.

- Ако има причини да смятате, че автоматичния режим забавя движението на автомобили, да се въведе автоматичен режим за всички синхронни случаи (т.е. когато автомобилите изчакват на съответната отсечка, винаги за пешеходците да свети зелен сигнал). Заявка за пропускане на пешеходци "при поискване" (чрез натискане на бутон) да се прилага само и единствено за съответните отсечки и при съответните ситуации, при които има несинхронност. Не съм сигурен, че такива отсечки и ситуации съществуват на това кръстовище, тъй като пешеходните пътеки пресичат само еднопосочни пътни платна. Предлагам по подобен начин да бъдат настроени всички системи в града, за които се въвеждат новите светофарни уредби с бутони за пешеходците.

- Ако посочените по-горе проблеми са породени от технически несъвършенства и ограничения на използваната системата за пропускане "при поискване", то тази система да се изостави възможно най-скоро, за да се ограничат щетите за гражданите и за икономиката на града.

 

 

 

Блокиране на пешеходните пътеки и кръстовището

Автомобилите на собственици които пазаруват в магазина не паркират в създадения за тази цел паркинг, а върху пешеходните пътеки бордюри и пътното платно, блокирайки движените на всички и създавайки опастност за всички останали.

Изтъркали са се пешеходните пътеки около 68 СОУ

Пешеходните пътеки по бул.Ломско шосе

Всички повдигнати пешеходни пътеки по бул.Ломско шосе са изпълнени ужасно - не е направн никакъв опит  за плавно изкачване и спускане. Моля за коригирането им. По този булевард минават страшно много коли и амортизацията за тях е голяма, както и за градския транспорт, който минава от там.

Сергии за мартеници блокират пешеходните пътеки

Повдигнатите пешеходни пътеки водещи към спирката на градския транспорт х.Плиска, в посока Младост са блокирани от продавачи на мартеници