Опасна детска площадка

На площадката има счупена люлка тип клатушка, счупена въртележка, нарушена гумирана настилка, нефункциониращи съоръжения, липсва пързалка за деца на възраст 0-3 г.

Публикувано в категория Детски площадки - Повредени, счупени или липсващи съоръжения на детски площадки

Опасна детска площадка: Изпочупени кошове на спортно игрище с детска площадка в окаяно състояние

Здравейте, 

За съжаление всички 3 бескетболни коша на спортното игрище до филиала на зала Триадица ("Клубчето" в карето между 238, 239, 240 и 241-ви блок) са изпочупени или нарязани нарочно и вече не може да се използват, както до сега. Освен че игрището е в трагично състояние, самата площадка и съоръжения към нея са опасни за играещите малки деца и посетители.

Площадката е от най-посещаваните и основни в квартала, но ремонтни дейности и качествена поддръжка липсват. Счупени и занемарени съоръжения, издънени кошчета за боклук, заменени само с 2 бетонни преди време... Баскетболното игрище е важно, но моля обърнете цялостно внимение, защото освен изпочупена основна площадка, има проблем и с почистването й, а то е видно от боклука навсякъде.

С уважение

 

 

опасна детска площадка, пясъчник с остри високи бордюри не за детска площадка.

опасна детска площадка, пясъчник с остри високи бордюри не за детска площадка.всеки ден ударени деца! пясъчника се ползва от кучета и котки

Опасна детска площадка. Нужда от детска площадка от живущите в района !!!

Занемарена и опасна детска площадка, използвана системно от филиал на общинска детска градина 127 ОДЗ Слънце

Занемарена и опасна детска площадка, използвана системно от филиал на общинска детска градина 127 ОДЗ Слънце

Филиал на 127 ОДЗ Слънце, разположен в бл. 95, ж.к. Стрелбище не разполага с двор, поради което системно използва детската площадка в мвждублоковото пространство, която е изключително занемарена и опасна за децата. Оградата на повечето места е паднала, а самата площадка граничи с улица. Липсват подходящи съоръжения.

Опасна детска площадка със счупени и ръждясали съоръжения, използвана от филиал на общинска детска градина

Повторно подаване на сигнал след неполучен отговор от страна на Столична община - стар сигнал "Сигнал №48742/ СОА17-КЦ01-8708/ 13.04.2017 15:51:27"

С молба за разглеждане, на този или на подаденият преди 5 месеца сигнал, от страна на Столична община и с надежда, че тяхната реакция ще бъде достатъчно адекватна и навременна, за да предотврати потенциални инциденти с малки деца.

Зад бл. 95 в ж.к. Стрелбище, има опасна детска площадка със счупени и ръждясали съоръжения и асвалтова настилка. Непосредствено до детската площадка се намира филиал на общинска детска градина
ДГ №127 “Слънце”. Филиалът се помещава на приземния етаж на бл. 95 и децата от
градината, които са между 3 и 4 години, ежедневно играят на опасната площадка, катерят се по изоставените съоръжения и има много голям риск да пострада дете. Съоръженията са остарели и не са подходящи за игра на малки деца.

Опасна детска площадка и труден достъп с детска количка

Новопостроената детска площадка от 2017 г. е без ограждание, което е причина за редица инциденти с малки деца. Преди дни имаше сериозен инцидент.

Непосредствено до площадката има наклони, разрушени настилки, опасни дървета и остатъци от асфалтови настилки/камъни.

Едната врата на площадката е счупена и закрепена временно от доброволци. 

ДОстъпът с детска количка откъм ул. Петко Каравелов е труден, дори невъзможен.

В непосредствена близост до детската площадка има нужда от контейнер или голям кош, поради голямата посещаемост и силното замърсяване в района.

Старата детска площадка на нивото под новопостроената е със счупени люлки, счупени пейки, изключително опасни настилки, а посещаемостта от деца е много голяма.

Опасна детска площадка до филиал на общинска детска градина

Зад бл. 95 в ж.к. Стрелбище, има опасна детска площадка със счупени и ръждясали съоръжения и асвалтова настилка. Непосредствено до детската площадка се намира филиал на общинска детска градина ДГ №127 “Слънце”. Филиалът се помещава на приземния етаж на бл. 95 и децата от градината, които са между 3 и 4 години, ежедневно играят на опасната площадка, катерят се по изоставените съоръжения и има много голям риск да пострада дете. Съоръженията са остарели и не са подходящи за игра на малки деца.

Опасна детска/бебешка люлка на детска площадка, скъсани изолации и стърчащи и бодящи телчета за най-малките деца

Опасна детска люлка в детска площадка!

В детската площадка до бл. 464, люлката за деца до 3 г. е опасна, тъй като халката, с която люлката се хваща към рамката е много изтъняла.