Заледено езеро в Южния парк.

В Южния парк от страната на бул. "Гоце Делчев"  има езеро /езерото с патиците/, което е заледено. По леда се разхождат деца, което е твърде опасно. Моля езерото да бъде обезопасено по-някакъв начин, тъй като има опасност от сериозен инцидент. Да се поставят табели или ограждения.

Публикувано в категория Екология. Зелена система - Повредена паркова мебел (пейки или кошчета)

Заледено езеро в Южния парк.

В Южния парк от страната на бул. "Гоце Делчев"  има езеро /езерото с патиците/, което е заледено. По леда се разхождат деца, което е твърде опасно. Моля езерото да бъде обезопасено по-някакъв начин, тъй като има опасност от сериозен инцидент. Да се поставят табели или ограждения.

Опасно заледено езеро

Езерото намиращо се от страната на бул. "Петко Ю. Тодоров" в Южния парк е заледено. Липсват указателни табели "забранена игра върху леда" с опасност от падания и счупвания. Малки деца скачат върху него и се опитват да чупят леда. Възможни са сериозни последствия и травми.

Нападение на куче със стопанин и разхождане на кучета из южния парк от стопаните им без намордници из целия парк а вечерно време само в осветената зона на парка където се движат свободно с хората

Вчера 01.02.2018 г. в Южния парк - района на ресторант СИЕСТА по време на разходка съпругата ми бе нападната от куче което беше със стопанката си но без каишка намордник и каквито и да са неща които да контролират движението на кучето от стопанина му. Ежедневно се разхождаме из южния парк. Уважаеми служители на инспектората. Ежедневно се разхождаме из парка със съпругата ми. Пътеките и най вече осветените пътеки а и всички части на парка се ползват от хора които разхождат свободно кучетата си. За мое учудване вечер след 18,00 ч. повечето движещи се из южния парк са стопани с кучета. До сега не съм срещнал и един стопанин който да е вързал кучето си и да го контролира по време на движението му из парка. Свидетел съм на случайни нападения на кучета към преминаващи граждани по пътеките. Липсва всякакъв контрол кам тези стоапани на кучета. Не зная какво трябва да се случи за да бъдат взети някакви мерки срещу тези хора и кучета. Вечер просто е страшно защото осветените пътеки се превръщат в кучешки такива вече ни е страх да се движим свободно из парка след 18,00 ч. Съпругата ми получи нервно разстройство и сърдечни нарушения в резултат на това нападение. Искам да попитам защо хората разхождащи кучета могат да използват зоната в която се движат хора а не обособената за тях. Защо никой не санкционира стопани разхождащи кучетата си където си искат из парка. До сега не съм видял след 18,00 ч. охранител или инспектор или служител който да  контролира това за да се чувства човек защитен все пак. Нека парка бъде на хората а не на кучетата и свободно да се разхожда без страх от нападение а не да чакаме да се случи нещо много много лошо и тогава да се вземат мерки. Моля ВИ МНОГО МНОГО МНОГО ПОМОГНЕТЕ. Имах и свидетел на това нападение -  който остави телефона си за контакт.

Шум в Южния парк.

В Южния парк в участъка около сцената се вдига ужасен шум когато започне настройването на техниката за мероприятията. През летния сезон това е ежедневие.Близките сгради са подложени на тормоз през целия ден, дори и в часовете за почивка.

Ограждане на езеро в Южен парк

Блиизо до входа на "Южен парк", от страната на бул. "Гоце Делчев", има езерце. Водата в него е замъзнала. Деца се пързалят по замръзналото езеро, но има участъци, в които езерото не е замръзнало, или ледът е много тънък. Голяма е опасноста от инцидент с пързалящите се деца. От години подавам сигнали в общината за това езеро, но няма реакция. Налага се езерото да се огради и да се обезопаси, за да се избегнат инциденти с деца.

Шум от мероприятия в Южния парк

Мероптиятията в Южния парк тревожат живущите около парка, непрекъснато се чува силна музика.

Силен шум в Южния парк

Днес, 13.06.2018 г., през целия ден има силен шум от провеждано мероприятие в Южния парк, който сериозно нарушава спокойствието на живеещите в района. Въпросът ми е има ли разрешение за провежданото мероприятие, има ли норми за шума, който е допустим при провеждането на такива мероприятия в близост до жилищни сгради и кой следи за спазването на тези норми (ако има такива - норми или контрол)?

Поголовна сеч в Южния парк

През последните няколко години в Южния парк се извършва масова сеч на дървета.

Наистина имаше множество паднали дървета през последните 1-2 години, но се секат и здрави дървета.

Лицата, отговорни за поддръжката на парка, вместо да "поддържат" са влезли в ролята на дървосекачи. Да, много по-лесно е да отсечеш едно дърво, отколкото да се грижиш за него.

Дърветата, които са в лошо състояние, също показват мурдарщината на лицата, които с обществени средства трябва да се грижат за поддръжката и опазването на растителността.

Съвсем скоро видях, че са изсечени множество дървета откъм бул. Петко Ю. Тодоров. Очевидно и на други граждани това им е направило впечатление (http://call.sofia.bg/bg/Signal/Details/21146). Алеята е оголена и вместо дърветата да играят ролята на буфер между парка и булеварда, вече няма помен от разделение. На това място нямаше паднали дървета!!!

Вчера видях, че са изсечени по най-варварски начин няколко млади дървета до цветните лехи в района на изкуствените езера откъм ул. Нишава. Унищожени са и храсти. За справка, вижте приложените снимки.

Преди години, когато общината правеше ремонт и бяха изградени лехите, не се ли сетихте, че дърветата ще им правят сянка? Тотални Диковизми!!! И сега решихте да изсечете дърветата, за да опазите две цветни лехи... Паркът има достатъчно полянки, на които може да изградите цветни лехи.

Изсичането на дървета е в тотално противоречие на Наредбата за опазване на зелените площи на самата Столична община и се наказва със сериозни финансови санкции.

Моля да извършите спешна и изчерпателна проверка на лицата, отговарящи за поддръжката на парка. Вече Ви изпратих няколко сигнала по отношение на некомпетентността и безхаберността на тези служители. Резултатите от работата Ви са смехотворни.

 

Билборд в Южния парк

Здравейте ,

Билборда се намира в зелената площ на Южния парк . Наклонен е и е корозирал опасен е за преминаващите хора .

Моля проверете дали е законен или поставен правилно в Южния парк .

Кърлежи в Южния парк

Обръщам внимание, че парковете, градините и обрасли алеи  /не само в Южния парк/ са потенциално опасни, заради множеството кърлежи в тях. Синът ми се "сдоби" с кърлеж конкретно в Южния парк, но при разговор с майки на други деца, а и при събеседването с други потърпевши пред кабинета по инфекциозни болести, стана ясно, че положението е еднакво в цялата зелена част на София. Моля да ме уведомите за мерките, които ще предприемете, за да не се разраства тази, според мен, пандемия /част от чакащите пред гореспоменатия кабинет бяха заразени след ухапване от кърлежи/, и да ми предоставите или обявите публично графиците за дезинфекция против кърлежи, както и отговорната институция за това.