Агресивни бездомни кучета

На бул. "Витоша“ 139, при ъгъла с ул. "Бяла черква" пред заведение-пекарна, има поставени колиби за бездомни кучета. В сутрешните часове кучетата получават храна и стават много агресивни към минувачите, пазейки храната си. Кучатата са едри, обикновено техният брой е между 2 и 4, но понякога са и по-голяма глутница. На дата 28.01.2020г. нападат подателя на сигнала.

Моля за Вашата проверка и мерки спрямо агресивните кучета!

Публикувано в категория Проблеми с кучета - Ухапвания/нападения от кучета

Бездомни, агресивни кучета.

Две бездомни кучета с агресивно поведение на пресечката ул."Пиротска" и ул."Средна гора" сутрин към 7 часа и вечер към 7,30 - 8 часа /когато няма много хора /.Кучетата са  светло кафяво и черно като кафявото е по-агресивно.

Агресивни бездомни кучета

Здравейте, в района на детската кухня и детската градина, около блок 43 се забелязват ежедневно група от 4  /четири/безстопанствени кучета, които са изключително агресивни, имат нападателно поведение и вече са ухапали няколко съседи. Моля да бъдат взети подходящи мерки за тяхното отстраняване.

Агресивни бездомни кучета

В последните месеци, кучетата около жилищните кооперации започват да стават агресивни по минувачите. 

Няколко пъти са ме подгонвали без причина и са ме ръмжали, а днес съсед се оплака, че са тръгнали да го хапят. Също съм бил и свидетел на малко дете, което беше изплашено от едно от бездомните кучета. За щастие, наоколо имаше възрастни хора, които да вземат мерки да няма пострадали.

Освен от опосността, шума и стреса от непрестанния вой, кучетата постоянно разравят кофите за боклук и замърсяват тротоарите и улиците.  

Моля да предприемете съотвенти действия.

Бездомни и агресивни кучета.

Агресивни бездомни кучета

 Срещу бл.57В на ул."Казбек" има изоставен строеж, в който се подвизава глутница кучета. Кучетата са поне десет и непрекъснато се увеличава броят им. Някои от тях са маркирани, вероятно и обезпаразитени, но ние, жителите на района се оплакваме от това, че те нападат и хапят. Току-що беше ухапано момиче. Всеки ден има по някой ухапан от тях. Молим за компетентна реакция и премахване на агресивните кучета, а не за кастрация и обезпаразитяване!

Агресивни бездомни кучета

Вечерта на 14.10.2019 около 19:30 се прибирах с двете си деца от детската градина към вкъщи, минавайки по посочената улица. От храстите изскочи безстопанствено куче и ни нападна с лай спускайки се към краката ни! Отървахме се без ухапване, но от уплах едното ми дете, избягвайки нападащото куче падна на пътното платно! Имахме късмет, че не минаваше автомобил. Мястото на инцидента е малко след пешеходната пътека, пресичаща Шипченски проход в посока 138 СОУ, на десния тротоар в тази посока. Други две улични псета стояха на пътното платно на самия бул. Шипченски проход и създаваха предпоставка за ПТП. Няколко автомобила бибиткаха и заобикаляха животните, без те са се преместват. 

Очаквам Вашите ЕФЕКТИВНИ мерки за справяне с безстопанствените агресивни кучета в този район! Точно описание на кучето, което ни нападна не мога да дам, тъй като на това място ЛИПСВА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ. Другите животни бяха сиво-кафяви.

Знам, че следва информативно писмо, които изпращате на всички, следва и проверка на място, но чудя се какво очаквате да наблюдава проверяващия, като инцидента вече е минал...дали в момента на наблюдение ще има как да се установи заплашително поведение или ще чакаме друг случай...искам да преминавам спокойно по улиците на квартала си, а не да се браня от странстващи животни, все едно сме в джунгла! 

Очаквам да споделите развитие!

Агресивни бездомни кучета.

По цялата ул. "Кривина" и Sky City има безстопанствени кучета. Кучетата са много на брой и много агресивни. Нападат живущите в района.

Агресивни бездомни кучета

Пред Блок 27 на ул Хр Матов и Хайдушка поля има 3 бр. агресивни големи бездомни кучета.мОЛЯ ЗА СПЕШНИ МЕРКИ

Агресивни бездомни кучета.

На ул. "763-та" в кв. "Факултета" с номера 3,5 и 6 има около 10 бездомни и много агресивни кучета. Крият се точно на линията и под превозните средства. Нападат околните живущи и те се страхуват за живота си. Не могат да излязат от къщите си.

Бездомни и агресивни кучета.

Около и след прелеза има много кучета в кв. "Факултета". Подаден сигнал и в петък 07.08.2015 год.