Коли, паркирали в двор на училище.

В двора на 22-ро СОУ "Георги С. Раковски" има паркирали автомобили.

Публикувано в категория Други - Други

Коли, паркирали в двор на училище.

В двора на 22-ро СОУ "Георги С. Раковски" има паркирали автомобили.

Паркирали коли върху тревата на вътрешен двор

Коли паркират постоянно върху зелените площи и унищожават тревата, плочките и подходите към вътрешния двор на блоковете на бул. Янко Сакъзов и ул. Проф. Асен Златаров.

Паркирали коли в зелени площи до училище

Коли паркират в зелените площи на училището. Разнася се доста кал. Едната от колите изглежда изоставена.

Опасната за децата улица между училище и детска градина, поради паркирали на тротоарите коли!

Здравейте!

 

Искам да подам сигнал за опасна улица. Тя се намира между 51-во СОУ и 162-ра ЦДГ Вихрогонче и дори няма име на картата. Сутрин по тази улица, ние част от хората от ЖК Хиподрума водим децата си на детска градина. За съжаление тротоарите от двете страни на улицата са постоянно заети с коли. Явно се използват като паркинг от преподавателите в училището и детската градина. Това ни принуждава да водим децата си по пътното платно и постоянно да се разминаваме с автомобили. Особено трагично е положението, когато вали. Тогава често се случва родители или дете да бъде изпръскано от колата на невнимателен шофьор. Засега още няма случай на блъснато дете, но ако продължи това безхаберие на общинските власти, може и това да се случи. А трафикът, особено след като започна строителството на метрото, стана още по-голям.

Затова, много моля, оградете с колчета тротоарите от двете страни на улицата, така че да можем ние с децата си да можем безопасно да се движим по тази улица!

Друга стъпка, която може да направете с оглед безопасността на хората, минаващи от там, е да направите улицата еднопосочна. Тя е широка, колкото един автомобил. Срещнат ли се два автомобила на нея, става страшно. Единият се качва на тротоара, за да може да мине другия, което допълнително застрашава пешеходците.

 

Надявам се това да стане скоро, за да няма произшествия, а не след като се случи нещо.

 

 

Поздрави!

Разграден двор на училище.

Дворът на 66-то СОУ "Филип Станиславов" е ограден, но няма врата. По всяко време в почивните дни и през нощта, когато няма ученици в двора влизат автомобили, паркират или си устройват гонки, свирят гуми, форсират двигатели - нарушава се спокойствието на живущите наоколо. Гражданите са се обръщали към охраната в училището, но те са им казали, че охраняват само сградата, не и двора.

Паркиране в двор на училище

Редовно паркиране на коли в двора на фризьорският техникум. Това става даже когато вътре има деца и си играят. Всичко това става точно до сградата на общината! Също така вратите се заключват преди 22 часа, тоест се нарушават:

Чл. 6.

ал. 2.Разрешава се развиване на спортна и културна дейност в дворовете на училищата,след приключване на учебните занятия и в почивните и празнични дни до 22.00 часа.

Чл. 7. ал. 1 .Забранява се влизането на МПС в дворовете на училищата и детските градини,освен обслужващите съответното учебно и детско заведение,и по ред определен от Директора,с правилник за вътрешния ред.

от решение на Столичен общински съвет: (Приети с Решение № 848 по Протокол № 66 от 15.12.2005)

http://sofiacouncil.bg/?page=statute&id=116

Прилагам снимка само на една кола , но съм засичал повече.

Тежкотоварна техника в двор на училище

В двора на 57 СУ "Св. Наум Охридски" поради строителни дейности стоят тежки камиони, които минавайки по улица Кирилица я рушат и затрудняват предвижването на хора и автомобили по и това тясната улица.

Разхождане на кучета в двор на училище

Разхождане на кучета в двор на училище 2 СОУ Акад. Емилиан Стане, всеки ден около 8:00 ч.

Непочистен от сняг двор на училище и хлъзгави стълби.

Училищният двор на Испанската гимназия-"Антим I" на ул. "Султан Тепе"1 не е добре почистен от снега. Стълбите към входа и изхода на училището са хлъзгави, необезопасени и опасни за децата.

Разходки на домашни кучета в двор на общинско училище

Собствениците на кучета от жилищните сгради в района на 10 СОУ "Теодор Траянов" извеждат домашните си любимци тенденциозно в двора на училището. Съответно животните се изхождат в тревните площи и върху игрището, след което никой не почиства; кучетата биват пускани свободно да тичат сред децата, които сега, през летния сезон играят свободни игри, но през учебно време кучетата биват пускани сред деца, докато те са в час по физическо възпитание, провеждано на двора. 

Другият сериозен проблем, застрашаващ децата, е свободното преминаване през училищния двор на пешеходци, които пресичат точно игрището за футбол. От ръководството на училището се опитаха да възстановят оградата на училището и така да принудят възрастните да заобикалят училищния двор, но след неколкократни опити паната на оградата биваха откачани.