Разпилян боклук около боклукчийски кофи

Здравейте,

 

искам да обърна внимание на разпилян боклук, включаю и стъкла, ооло кофите за боклук в гр. София, ж.к. Стрелбище, ул. Трънски проход, пред бл. 19А. Боклукът замърсява околната среда, както и създава изключително неприятна гледка за аживущите в района. Стъклата пък създават предпоставка за нараняване.

Моля за бързата и компетентна намеса.

Публикувано в категория Сметосъбиране и сметоизвозване - Неизвършено или некачествено метене/снегопочистване на обществени площи

Разпилян боклук около боклукчийски кофи

Здравейте,

 

искам да обърна внимание на разпилян боклук, включаю и стъкла, ооло кофите за боклук в гр. София, ж.к. Стрелбище, ул. Трънски проход, пред бл. 19А. Боклукът замърсява околната среда, както и създава изключително неприятна гледка за аживущите в района. Стъклата пък създават предпоставка за нараняване.

Моля за бързата и компетентна намеса.

Кофи за смет и разпилян боклук около Трафопост

Адреса е жк. Младост 2 ул. "Слънчевото зайче" до РУМ Младост 2 - ТРАФОПОСТА, където са поставени кофите за боклук (крайно недостатъчни за блоковете които обслужват). Почти всеки божи ден това място се превръща в сметище!!!!! Няма определена зона или изградена клетка за кофите и боклука при препълване или вятър се разпилява по целия район. Мъчително е да гледаш тази гледка всеки ден в един квартал от една европейска Столица. Моля да се предприемат мерки за възстановяване на чистотата на това място.

Все така пълни кофи и разпилян по улицата боклук

Подавам втори сигнал, тъй като не получих отговор на първия: Оставам с впечатлението, че кофата ни за боклук се оставя нарочно пълна от екипите-всички останали кофи в района са празни, а нашата прелива, и тъй като капака й липсва боклука се разнася от кварталните кучета...

разпилян боклук около контейнерите за боклук

От седмици има разпилян боклук около контейнерите. Причината вероятно е непочистения сняг и затруднен достъп до самите контейнери, както и непочистен сняг пред контейнтерите, така че фирмата за почистване да ги почиства лесно. Боклуците се разнасят от бездоми животни и вятъра.

Недопустимо е непрекъснатото мърляво отношение на тази фирма в този квартал.

Разпилян боклук около съдове за отпадъци

Здравейте, 

всеки ден сутрин водя сина ми на училище в 12 СУ на ул. Иван Асен II. От съдовете за отпадъци (те са и за битови и за разделно събиране), които са точно пред входа на училището,, прелива боклук всяка сутрин (това е обичайна гледка, поне от септември насам я виждаме всеки ден). Боклукът се разпилява и по тротоара и родители и деца газят в него. Очевидно е, че част от магазините и заведенията наоколо също извърлят нерегламентирано отпадъци там (може да се види и на снимките, които прилагам). 

Изключително неприятна гледка и крайно невъзпитателна. Трудно се обяснява на първокласник защо трябва да живеем в такива условия. 

Прилагам и снимки от тази сутрин (13.12.2017г.) Моля да вземете мерки да се почиства района около контейнерите. 

По-долу е отбелязан като "тип" на проблема "неизвозени по график съдове за отпадъци" като най-близка до проблема категория, въпреки че не считам, че това е основния проблем - по-скоро прекалено голямо количество отпадъци, които са най-вероятно от околни магазини и заведения. 

С уважение, 

 

 

Системно разпилян боклук около блока, наличие на глутница кучета

Здравейте,

Аз съм живуща в бл. 546, вх. А, кв. Люлин, гр. София и от доста време насам наблюдавам един проблем пред нашия вход, който се надявах някой да го е забелязал и решил, но уви не се случи и реших да го споделя. Системно до кофите за боклук пред нашия вход има изхвърлени дрехи, дивани, тоалетни чиний, дюшеци и др., които според мен не са вещи от живущите от нашия вход, защото до сега всички апартаменти да са се обзавели наново и ремонтирали неколкоратно. Можеби кофите за боклук пред нашия вход са удобни за подобни отпадъци, защото се намират на края на града. Тези отпадъци се събират на определено време, но докато дойде това време те биват разпилявани пред целия вход от: бездомници, които ровят; от вятъра, който духа /около нашия блок е много ветровито/ и от глутница кучета, които живеят пред нашия вход. Погледнато реално почистено пред нашия вход може да се види единствено за няколко часа след като въпросната фирма за чистота събере тези едрогабаритни отпадъци и после отново се започва същото. Като цяло винаги пред и около нашия вход изглежда, както е показано на снимката /която съм прикачила по - долу/. Най - вероятно не могат да се спрат хората от други блокове и хамалски фирми да си изхвърлят тези отпадъци в контейнерите пред нашия вход, затова давам предложение да бъдат преместени между нашия вход и вблизост сградата на Райкомерс. На това място няма постройки /зелени площи са/ и ще е по - широко за оставяне на такива отпадъци. А и кучетата може да се преместят според отпадъците. А сега за кучетата: Пред нашия вход живеят няколко кучето, които постоянно увеличават броя си. Едно от тях няколко пъти е посягало да хапе мен и детето ми, други живущи от входа също се оплакват от нападки на същото куче, а други казват че така си играело. Аз не го познавам и не знам в кой момент си играе и в кой може да ме захапе, за мен е опасно. Какво решение може да се вземе относно кучетата пред нашия вход, защото те постоянно се увеличават /идват от други места не се размножават/? От Екоравновесие са идвали, но според мен това което са направили не ни решава проблема. Аз съм млад човек, работеща в България и искам да живея, като европеец, а не на сметище обградена с глутница /понякога агресивни/ кучета.

Разпилян боклук около контейнерите за отпадъци, който системно затлачва коритото на реката

Редовно около контейнерите за отпадъци има разпилян боклук, кашони, стари мебели и др., които попадат в  коритото на реката и системно го затлачват. Моля, да вземете нужните мерки да се изгради ограждащ елемент (като защитна ограда) зад контейнерите за боклук, за да се спре непрестанното замърсявъне на реката с взевъзможни боклуци.

повредени боклукчийски кофи

кофите са счупени,разхвърляни по пътното платно и е много мръсно и неудобно за минаване.

Без боклукчийски кофи по цялата улица

Здравейте, от няколко месеца ВСИЧКИ боклукчийски кофи на ул. Малуша, изчезнаха. сега има такива кофи на близкия булевард Хр. Смирненски.

не е удобно да пренасяш торбите със смет през цялата улица, и в същото време да ти начисляват огромен данък смет 

Събота и неделя кофите за боклук не се изпразват. За 3 блока с около 150 апратамета са поставени само 2 кофи за боклук.

Здравейте, 

На улицата,на която живеем в момента има само 2 кофи за боклук, обслужващи 3 блока с около 150 апартамента, които не се извозват през почивните дни. От прикачените снимки може да се види състоянието на кофите от тази събота и неделя, които са точно над терасата на хората, живеещи на първия етаж.

Предстои да бъдат заселени още 4 блока на същата улица.

Необходимо е да се поставят допълнителни кофи за боклук, както и ежедневно извозване на боклука, предвид нарастващия брой жители на улицата.

Поздрави