Скъсано въже на детска площадка и изгнила конструкция

Здравейте,

на площадката зад бл.256Г има скъсано въже за катерен и изгнила конструкция 

Публикувано в категория Детски площадки - Повредени, счупени или липсващи съоръжения на детски площадки

Скъсано въже на детска площадка и изгнила конструкция

Здравейте,

на площадката зад бл.256Г има скъсано въже за катерен и изгнила конструкция 

Скъсано въже на съоръжение на детска площадка

 На посоченото място в Южен парк-2, има детска площадка със съоръжение тип "тролей". Въжето е скъсано и създава опасност за децата. Моля за своевременна реакция, за да не се случи инцидент!

Скъсано въже на детска люлка.

Едно от въжетата на детска люлка на новата площадка със слончето в Борисовата градина е скъсано. Моля да бъде направена проверка и да бъде възстановено.

Скъсано въже на люлка в детската площадка на Докторската градина.

Скъсано въже на катерушка

Във връзка със сигнал №168372/ СОА19-КЦ01-41040/ 27.08.2019 г. е получен отговор, че нарушението по въжето е отстранено. В деня на получаването на отговора, скъсаното въже е на същото място, проблемът не е отстранен и катерушката продължава да носи риск за играещите деца.

Скъсаното въже е с жълт цвят и е част от въжена катерушка, на тази от двете детски площадки, която е предназначена за по-големи деца.

Скъсано въже на пирамидата

Скъсано въже на пирамидата на детската площадка в парк Възраждане

Нарушена настилка и скъсано въже на катерушка

В Докторската градина, на площадката за по-големи деца до ул. Оборище и ул. Сан Стефано е скъсано въже от катерушката, която води към пързалката. 

Цялата настикла е развалена и освен, че вече не върши работа по предназначение, отворилите се дупки правят сериозен боклук. 

Изгнила детска площадка

Преди да напиша този сигнал, знам каквъ ще тоговорът - няма пари предвидени в бюджета и т.н., но все пак се надявам да намерите пари за нашите деца.
Става въпрос за детска площадка направена от общината още преди много години, но никога неподдържана от нея. Вече повече от 4 години живеещите в квартала, чиито деца използват тази площадка, а и не само, се опитваме да я поддържаме в прилечени безопасен вид. За съжаление голяма част от съоръжениетое напраено от дърво, а то изложено на атмосферните влияния не е вечно. Та въпросната детска общинска площадка с дървена конструкция държаща пързалка, стълба и люлка започва да се разпада. След многократни опити от наша страна да оремонтираме и поправим изгнилите дъски, вече дървените греди и летви започват да се разпадат. Настилакта също никога не е поддържана от общината и след многократни залепвания и тя вече се саморазрушава.
Не искаме нова площадка а просто да се създаде отдел към общината, които да се грижи за поддръжката на този тип съоръжения, защото само едно боядисване на изгнилите дъски и ръждясали катерушки в пъстри цветове не помага.
Ясно, че ще получим отговор, че пари за това няма, но нека общината се опита да осигури поне материали за ремонтирането на площадката и съоръжанеията там, а ние хората от квартала ще се погрижим ремонта да се случи.

Изпочупена и изгнила ограда на детската площадка

Дървената ограда, която огражда детската градинка и пази децата да не излизат е изпочупена и изгнила

Детска пързалка със счупени стълби и изгнила дървесина. Клати се застрашително.