Обърнат съд за разделно събиране

На ъгъла на булевард „Генерал Скобелев“ и улица "Цар Асен I-ви" има обърнат жълт съд за разделно събиране. Боклуците са на земята.

Публикувано в категория Сметосъбиране и сметоизвозване - Подмяна на съдове за отпадъци

Обърнат съд за разделно събиране

На ъгъла на булевард „Генерал Скобелев“ и улица "Цар Асен I-ви" има обърнат жълт съд за разделно събиране. Боклуците са на земята.

Разхвърляне + складиране на отпадъци върху общински зелени площи и обърнат контейнер за разделно събиране на отпадъци

Днес, 24.10.2015г., около 14ч, жена обърна оранжевия контейнер за разделно събиране на отпадъци на ул. Жолио Кюри и започна да "сортира" картоните, които й трябват, като останалите отпадъци си стояха безобразно на улицата и тревната площ до тротоара. Полицейски патрул се озова на мястото след подаден сигнал, но за съжаление не успя да направи нищо освен да заснеме нарушителя на обществения ред. 

Освен че контейнерът застрашаваше движението по улицата, смятам, че разпиляването на боклуци е опасно и за здравето на хората. Също така, не съм сигурна кой и кога ще постави контейнера обратно на отреденото му място, за да може да се ползва по предназначение. 

Другият смущаващ факт е, че градинката пред блок 88 е превърната в бунище, където и въпросната жена складираше отпадъци. Възможно е да има и други ползватели на зелената площ, които складират там "ценни вещи". Доколкото знам, зелената площ е върху общински терен, все още незастроен. Смятам, че скалдирането на отпадъци на открито също е вредно за здравето ни. Не на последно място, изглежда ужасно грозно да виждаме разпилян боклук по улиците и тротоарите. 

Възможно ли е тези хора като нарушители на обществения ред да бъдат санкционирани? Разбирам, че няма какво да им бъде отнето, но очевидно, че са работоспособни (все пак извършват някакъв труд, който им носи доходи).  Сигурнo биха могли да извършват обществено полезен труд вместо да рушат и без това малкото добри практики като разделното събиране на отпадъци. Предполагам, че фирмата, която стопанисва контейнерите не се радва на тези събития. 

Прилагам снимка, като доказателство за днешното събитие. Имам и няколко клипчета, които бих могла да предоставя на Столична Община, ако това ще помогне за разрешаване на проблема. 

Наясно съм, че проблемът с хората, ровещи по кофите е сложен и не може да се разреши за един ден, но смятам, че такива гледки са вече доста прекалени, дори нетърпими. Не става въпрос само за някой, който разравя кофата с пръчка и си тръгва след минута. Тук вече се разпиляват отпадъци върху общинска собственост, които някой друг ще трябва да почисти. 

Надявам се, такива гледки скоро да няма.

Необходимост от допълнителни съдове за разделно събиране или промяна в графика за събиране на съществуващите

Напоследък съдовете за разделно събиране на хартия и пластмаса пред бл.13 в ЖК Овча Купел системно са препълнени и хората са принудени да изхвърлят разделно събраните си отпадъци в съдовете за битови отпадъци. Явно честотата на извозване на тези съдове, заложена в текущия график е недостатъчна и има нужда или да бъде изработен нов график и въпросните съдове да се извозват по-често или да бъдат поставени допълнителни съдове. Ако се реши да се поставят допълнителни съдове те биха могли да бъдат разположени до другите съдове за битови отпадъци по-надолу по улицата.

Нередовно събиране на кофите за разделно събиране (твърде малко за района)

Кофите за разделно събиране са недостатъни за района и не се събират регулярно. Най-редовно на втория ден вече са пълни и няма никакъв ефект от опитите ни да се свържа с община Връбница или районен кмет. Разположени са на ключово място (попът за метростанция Бели Дунав) и много хора минават от там.

Нередовно събиране на контейнерите за разделно събиране на боклука

Уважаеми дами и господа,

За пореден път изпращам сигнал за купищата боклуци, които се струпват всеки ден пред контейнерите за сметосъбиране на ул. Фритьоф Нансен № 21.

На този номер са единствените за цялата улица контейнери за разделно сметосъбиране и един за смесено сметосъбиране.  Освен от жилищните кооперации, боклук се изхвърля от всички околни магазини, клиника Торакс и големи чували боклуци от почистването на градинката пред НДК.

Тъй като кашони и други по-големи боклуци не могат да влязат в контейнерите за разделно събиране, те се оставят на улицата, а службата за разделно сметосъбиране не ги събира редовно.  Кофите преливат, а боклуците и кашоните се трупат по тротоара и при по-силен вятър (или от клошари) се разпиляват по улицата.

Най-настоятелно моля за решение на проблема.

С уважение,

 

Нередовно събиране на контейнерите за разделно събиране

За пореден път контейнерите за разделно събиране преливат и боклуците падат в реката.
Последните 5 дена контейнерите на са извозвани.
Или сложете повече контейнери или увеличете честотата на събиране. Иначе хората си събират разделно а накрая пластмасата се озовова в реката, което е идиотското в случая.
Ако бяхме нормална държава, общината щеше да е подведена под отговорност, че фирмата, скоято е сключила договор за сметоизвозването не се грижи за това. Ако се трупат боклуци, значи недостатъчно често се събират, тогава променете договора и вместо веднъж седмично да минават поне 2 пъти.
Ако имаше мислище хора в тая администрация щеше да е чудесно, а не само лелки, които пушат цигарки и пият кафенца сутрин в работно време на терасата на община Витоша

Нередовно събиране на контейнери за разделно събиране

Контейнерът на ул. Люботрън за пластмасови опаковки, хартия и т.н. са постоянно пълни, включително и пространството около него.

Общо събиране на контейнер за общ отпадък и контейнер за разделно събиране

На 24.01.2017 Колата, събираща отпадъците по бул. Александър Стамболийски събра заедно отпадъците от жълтия контейнер за разделно събиране на отпадъци, и от контейнера за общи отпадъци. Не знам как се плаща на тези фирми, бях чувала, че отпадъците в края на краищата не се събират разделно, но бях възмутена да видя това да се случва! Мисля, че фирмата е Екобулпак.

Разделно събиране

Графика за разделното събиране трябва да се смени.

До колкото знам:  Опаковки от стъкло се обслужва веднъж месечно, а жълтият за хартия, пластмаса и метал се обслужва веднъж на 10 дни.

Отново подавам сигнал, този график не стига, цялата кофа се пълни с отпадаци от Бакалията, магазинът отсреща.

Контейнери за разделно събиране

Преди няколко месеца бяха премахнати контейнерите за разделно събиране и не бяха поставени други. Наблизо няма контейнери за разделно събиране. Моля, да се поставят отново на това място.