Липса на осветление

Публикувано в категория Други - Други

Липса на тротоар, липса на канализация, липса на осветление, липса на нормални условия за пешеходци и автомобили.

Моля някой да си направи труда, да премине в дъждовно време от бул. Черни връх, по ул. Филип Кутев, за да установи дали е възможно!!!
Липса улично осветление, липсват тротоари или са разкопани или са целите покрити в трева/листа и кал ...
Не е възможно преминаването по време на дъжд, тъй като липсва и канализация и се получават реки и локви дълбоки на места по 20-30 см.

Разрушена пътна настилка,липса на тротоар,липса на улично осветление,липса на пътни знаци и маркировка

От началото на ул.Понор (започва от отбивката от ветеринарна клиника „Син Кръст“) до края и , както и ул.Професор Асен Киселинчев до отбивката при ул.Чардаците подхода е под всякаква критика.

1.На първо място пътната настилка е напълно пропаднала, с огромни дупки, в които спокойно може да проадне предната част на лек автомобил.Гъстотата и размерите им правят невъзможно безопасното разминаване на автомобили в тази отсечка,с което смятам реално се застрашават човешки животи.

2.Никъде по цялата описана по-горе отсечка няма изградени тротоари, а пешеходци не липсват.Това в комбинация с настилката, създава предпоставка за инциденти.

3.Никъде по цялата описана по-горе отсечка няма изградено и функциониращо улично осветление.

4.Никъде по цялата описана по-горе отсечка няма пътни знаци и маркировка.

5.В комбинация с всичко изброено по този маршрут ежедневно минават тежкотоварни камиони и строителна техника, които освен че затрудняват движението неимоверно, създават и условия за ПТП.

Моля да обърнете внимание и да вземете отношение по въпроса и то не само като изпратите 2 работници с кирки и лопати да запълнят дупките с чакъл.В 21 век мисля,че не е нормално хора, които живеят в къщи за милиони да се прибират по път, типичен за държава във война!!!

Улици с липса на отводнителни шахти, липса на улично осветление, липса на нормална комуникация, мърстия

Улиците са без нормална отводнителна мрежа, поради което водата преминава в шахтите на ЧЕЗ, като ги превръща в канали, чиято вода се излива под налягане в мазетата на сградите. Блоковете в квартала са с вода в мазетата и подземните гаражи, поради което колите са струпани по уличките. Липсата на тротоари затруднавя нормалното придвижване на жителите и гостите на квартала.

Налице са много и силно изразени неравности, липса на асфалтова настилка, високо издигане на тротоара, липса на тротоари, липса на осветление.

Улица "Къмелия" е със силно изразени неравности, липса на асфалтова настилка и високо издигане на тротоара в определени участъци /напр. в района пред вх. Б на кооперацията с административен адрес ул. "Камелия" № 35/. В някои участъци липсват тротоари. Липсва улично осветление. Всичко това не само, че създава дискомфорт за живущите в района /затруднено придвижване на автомобили и пешеходци, кал, запрашаване, отказ на таксиметрови шофьори да навлизат в тази част от квартала, страх и трудности при придвижване в тъмната част на денонощието/, но е предпоставка и за произшествия - ПТП, телесни увреждания на пешеходци от падания, причинени от неравностите по пътя, дихателни проблеми за хора с белодробни проблеми. За майките - водещи малки деца или бебета в колички придвижването по улицата е цяло изпитание. ! ТАКА Е ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ!!!! Необяснимо е защо не се предприема нищо, при положение, че общината носи отговорност за всички имуществени и неимуществени вреди, причинени на гражданите заради бездействие и неизпълнение на законови задължения от нейни служители. И насрещната услуга, която получаваме като жители на района, в никакъв случай не съответства на високия размер на годишните данъци! А ЗА ИНВАЛИДИ ПРИДВИЖВАНЕТО Е НЕВЪЗМОЖНО!

Липса на Осветление и Липса на пешеходна пътека - Опасно за пешеходци и шофьори

Здравейте,

  Казвам се В. С.

  Пиша във връзка с осветлението между Deisi Service и SoftUni - липсва осветление.

  Аз се обучавам в SoftUni - имам много вечерни лекции и е много неприятно и опасно за пресичане.

  Считам че е нужно да се постави пешеходна пътека или друго означение за пресичане, защото хората пресичат

на много случаен принцип и като цяло много хора и подчеретавам ученици пресичат редовно.

 

Липса на тротоари за безопасно придвижване на пешеходците, липса на улично осветление

липса на каквато и да е инфраструктура !!! липса на каквото и да е осветление !!! невъзможност за придвижане !!!

Здравейте Столична Община !

На ул.Войводина могила 52 (блок с 98 апартамента) , липсва:

1/. каквото и да е улично осветление !

2/. липсва инфраструктура - в това число - автомобилен път , тротоар

Лоша маркировка, липса на осветление, липса на разделителни знаци в района на строителство на метрото

Уважаеми госпожи и господа, 

През последните две години е истинско предизвикателство да излизам и да се прибирам от и в района, в който живея - кв. "Овча купел", заради строежа на метрото. Последният проблем, с който се сблъсках е изключително опасното кръстовище на булевард "Овча купел" и булевард "Президент Линкълн". Движението там е кошмарно, най-вече поради факта, че няма осветлени, маркировката е много лоша, не е светлоотразителна, липсва каквотото и да е светлинно разделение на двете платна за движение. Ако прибавим и факта, че точно на това кръстовище преминава трамвай, а видимостта на водачите е силно ограничена от металните ограждания, сложени заради строежа на тетрото, става ясно, че опасността от ПТП на това място е много голяма. Няма да споменавам и факта, че именно на това място, поради липса на адекватно решение за пешеходците, пресичат пешеходци, на абсолютно неосветено кръстовище и при липса на абсолютна видимост, както от водачите на автомобили, така и от водаците на трамваите.

В допълнение, осветление липсва не само на кръстовището, но и след него, по цялия булевард до ул. "Любляна".

Не мога да не отбележа, че строежът на метрото в София, само по себе си, е изключително положително събитие, но това не бива да става за сметка на сигурността на гражданите в района. 

Липса на тротоари, липса на улично осветление, кал и дупки на тротоара (включително и паркирани автомобили)

Липса на тротоар, осветление, боклуци и кал навсякъде !!!
По цялото протежение от кръстовището на ул. Филип Кутев и бул. "Черни връх" до  кръстовището на ул. "Филип Кутев" и ул. Димитър Бояджиев, липсва осветление, на места липсва тротоар, навсякъде е кално и е изключително трудно преминаването на пешеходци.
Налага се да се върви по пътното платно, като в комбинация с липсата на осветление е предпоставка, за ПТП или инцидент с пешеходец.

Липса на асфалт, огромни дупки, липса на осветление