пътно регулиране ,скорост

Живея на бул Арсеналски 29 ,забелязвам че множество автомобили движейки се  по булеварда са с висока скорост ,дори около 80км/ч,това са предимно баровските водачи на скъпите и бързи автомобили,които въобще не се съобразяват ,а има училище 139 -то .

Моля да се вземат мерки за ограничаване на скоростта .

Публикувано в категория Пътна сигнализация - Липсващи или повредени пътни знаци

пътно регулиране ,скорост

Живея на бул Арсеналски 29 ,забелязвам че множество автомобили движейки се  по булеварда са с висока скорост ,дори около 80км/ч,това са предимно баровските водачи на скъпите и бързи автомобили,които въобще не се съобразяват ,а има училище 139 -то .

Моля да се вземат мерки за ограничаване на скоростта .

Запушена велоялея и пътно платно - неправилно паркирали автомобили на велоалея и важно пътно кръстовище

Всеки ден, по всяко време на денонощието на велоалеята и на пътното платно на бул. Витоша, точно преди разклона за бул.България има паркирали едни и същи автомобили, които пречат на движението на велосипеди и автомобили. Там има изрична забрана за спиране. Велоялеята е неизползваема.

Ниски клони над пътно платно и дупки по пътно платно

Здравейте, искам да информирам за наличие на няколко големи и дълбоки дупки на ул. "Румяна войвода" в жк Хаджи Димитър. На същата улица клоните на дърветата са надвиснали ниско над уличното платно и затрудняват движението. Проблем с клоните има и на паркоместата пред бл.57А на ул."Панайот Хитов". Моля да съдействате да бъде направено необходимото.

Проблем с няколко големи дупки има и ул."Владайска река" в тунела под ЖП релсите, както и малко след него в посока Сточна гара.

Шум - огромна скорост!

Булевард Драган Цанков при изкачването към кулата - ежедневно и най-вече нощем се превръща в писта за състезания между коли и мотори. Нарушаването на определената скорост за движение е очевадна. 

Шумът от двигателте особено нощем е като от излитане на самолет, кънти в целия квартал. Често стават и инциденти.
Моля да се предприемат мерки за контрол - камери или други. 

проблем с висока скорост

Молбата на част от гражданите на село Доброславци.молим за адекватно решение за ограничаване на скоростта на улица стадиона до улица здравец чрез гърбици ,правата е предпоставка за каране с несъобразена скорост и много често това е факт.

Мястото е неосветени  а на спортните съоръжения има доста деца .няма и една пешеходна пътека или тротоар .моля вземете адекватни мерки преди да е станал някои инцидент

 

Участък с прекомерна скорост

На ул. Козяк, в участъка между ул. Елин Връх и бул. Вапцаров (особено точно пред Американското Посолство), редовно преминават автомобили с изключително висока скорост, а и редовно задминават коли движещи се с нормална скорост. Имайки предвид че това е район с множество жилищни блокове, пешеходци често пресичат улицата, включително възрастни хора, както и майки с деца.

Имайки предвид скорощните трагични инциденти, моля общината да вземе мерки да се поставят подходящи съоръжения за контролиране на скоростта - камери, спящи полицаи, или други удачни.

Преминаване с висока скорост

На посоченото място автомобилите преминават със скорост над разрешената.

Всаки път като се движа 50км/ч с личния си автомобил по посочения булевард, други автомобили ме изпреварват все едно съм спрял.

Нужни са ограничители на скоросста.

Знам че служителите на реда си вършат работа като дремат в патрулките на сянка в зелените площи.

Явно нещо друго трябва да измислите.

Надявам се да сложите изкуствени неравности, камера за заснемане на скорост или светофар за заведението в Ловен Парк.

Липсваща маркировка за скорост

В участъка на Ботевградско шосе от входа на София (от магистрала Хемус) след OMV до първия светофар на улица Летоструй липсват табели за скорост. Не е ясно дали ограничението е 50 км/час или по-различно, тъй като две големи платна с по три ленти и това създава предпоставки за висока скорост. Абсолютно никой от шофьорите не спазва градското ограничение и това създава предпоставки за опасни ситуации. От друга страна обаче предвид състоянието на настилката и размера на платната, би трябвало този участък да е с ограничение поне 70км/час, подобно на Цариградско шосе или бул. България. Няма логика на този дълъг участък без пешеходни пътеки и други ограничения при влизане в града от магистрала с ограничение 140 км, ограничението да не е поне 70км/час.

Висока скорост на автомобилите

Автомобилите преминават с много висока скорост, вероятно над 70-90 км/ч. Нужно е поставяне на камера или легнали полицаи. 

превишена скорост на трамвай

                                                                     ПИСМО

Относно:Подаден Сигнал №31132/ СОА16-КЦ01-13900/ 01.08.2016 11:13:11 и отговор №СОА16-КЦ51-17006/25.08.2016

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Благодаря за отговора Ви по подадения от мен  сигнал,честно казано останах приятно изненадана не очаквах някой да чете сигналите а още по-малко очаквах някой да ми отговори и то толкова изчерпателно,запалихте във мен искрица надежда че все пак някой в тази държава работи и за нас обикновените граждани.

Естествено със съдържанието на отговора Ви успяхте много бързо да угасите искрицата ми надежда.

Първо-не според мен има табела с ограничение от 10 км/час в този участък,а наистина има  и от двете страни прилагам снимки,явно има допълнително ограничение на скоростта точно в този участък, защото някой някога е преценил,че в тази част скоростта трябва да е 10 км/час.

Второ-аз не искам да предписвате скорост за движение в този участък,защото както виждате такава има много отдавна вече предписана.Молбата ми беше простичка-просто накарайте вашите служители  ватмани на трамвайна линия №11 да спазват ограничението,когато аз като водач на пътно превозно средство превиша скоростта си плащам солена глоба.Искам да попитам кой следи и контролира скоростта с която се движат трамваите и то най вече в точно такива участъци в близост до жилищни сгради и изобщо имали някой ватман глобен за неспазване и превишаване на скоростта.

Трето-отговаряте ми,че всеки,който извършва нещо със съзнанието,че това е нарушение,е  длъжен да носи отговорност за действията си-ето както всеки път в нашата прекрасна държава ние ще чакаме да стане проблем и чак тогава ще започнем да търсим кой е виновен и кой къде не си е свършил работата и кой трябва да накажем и кой трябва да уволним и т.н.вместо да вземем мерки преди да е станал някой инцидент.

Уважаеми господа,молбата ми е простичка  и чисто човешка,да оставим настрани закони и табели с ограничения

Моля предупредете тези ватмани да карат по-бавно в този участък,да се съобразяват това е жилищна зона, по тротоара вървят хора деца,а децата нямат спирачки.Бъдете хора,помогнете какво бихте направили ако Вие и Вашите семейства живеехте в този район  и  ежедневно Ви се налага да преминавате по тротоара  до хвърчащ с превишена скорост  стар трамвай.