Опасни дървета

По цялата улица Мила Родина в отсечката между Деде Агач и Енос има множество опасни дървета, които са надвиснали над тротоара и над цялото пътно платно. При обилен снеговалеж клоните се чупят и падат върху пешеходци и автомобили. На снимката клоните са надвиснали до таваните на колите. В близост има детска площадка. Моля вземете мерки преди да е станала човешка трагедия. Дърветата трябва силно да се окастрят или изцяло да се премахнат и засадят нови. 

Публикувано в категория Екология. Зелена система - Изсъхнали/неподрязани дървета и клони.

Опасни Дървета - частично и изцяло сухи, силно наклонени - опасни за преминаващи пешеходци и автомобили.

Част от дърветата в междублоковото пространсвто са изцяло сухи, други са частично сухи. Има опасност едно от дърветата (Черница), намиращо се в най-голяма близост до тротоара и пътното платно да падне върху преминаващи хора и автомобили - дървото е силно наклонено и често падат клони от него. Кореновата система на дървото разрушава тротоарната настилка. Клони от дърветата се опират в терасите. Считам, че е необходимо предприемане на мерки за санитарна сеч на дърветата и храстите в междублоковото простанство, тъй като освен опасността за хората, която създават дърветата, храстите са пълни с буклуци, които не могат да бъдат почистени, а в тях има останки от трупове на животни и гризачи, които ги разнасят. 

Болни и изсъхнали дървета- опасни дървета.

На кръстовището на улица „Деян Белишки" и бул."Тодор Каблешков " зад кофите за боклук/градинка,зелена площ/ има изсъхнали/мъртви/ дървета,сигнала ми е за тяхното премахване.Създават потенциална заплаха за живота на живущите в района хора !

 

Опасни дървета

Пред бл.418,между паркинга и уличното платно са израстнали доста високо две тополи.От силния вятър  се чупят клони,падат по колите и платното.Там е улицата,по която се влиза във вътрешността на квартала и постоянно минават автомобили.За да избегнем непредвиден инцидент,моля,за оглед на двете дървета и подкастряне с цел безопастност на преминаващите граждани и автомобили или ако е необходимо и премахване/скоро в близко блоково пространство от бурята се прекърши такава голяма топола/.

Опасни дървета

опасни дървета

Пред  блока има крвио израстнали храсти и дървета, които от падналия тежък сняг се наклониха много и едвам издържат тежеста. Моля да бъдат премахнати за да не се случи инцидент, при следващ подобен сняг.

Опасни дървета

Изсъхнали, големи дървета, включително до алеите. Големи изсъхнали клони по другите дървета.

опасни дървета

Пред входа на блока (бул. Ситняково 43Б) има две крвио израстнали вишни, които от падналия тежък сняг се наклониха много и едвам издържат тежеста. Моля да бъдат премахнати за да не се случи инцидент, при следващ подобен сняг.

опасни дървета

На посочения адрес на входа на гаражната площадка НА блока с червена изолация има 40-годишно дърво, което стига до 6-тия етаж, крехко и с голяма опасност от скършване, особено при мокър сняг и буря. До него има друго по-ниско дърво, с голям клон, надвиснал над улицата. Моля, от името на живущите в кооперацията да извършите необходимото орязване на опасните две дървета. Те са опасни не само за колите, но и за минувачите.

Моля за предварително обаждане, за да преместим колите.
Благодарим предварително!

Опасни дървета

От източната страна на бл. 28, вх.Б има две дървета, по-високи от покрива, които удрят керемидите и рълнят улуците. В момента пред блока режат изтръгнати дървета и паднали клони след снеговалежа. Моля за премахването на опасните дървета. Прилагам снимки.

Опасни дървета