Сигнал за Естера и Витоша Вю

Бих искал да сигнализирам за 2 строителни обекта - Естера (https://estera.bg/) и Витоша Вю (http://vitoshaview.com/). Сградите са планирани да бъдат съответно 14 и 7 етажа, но се набират буквално на 2-3 метра отстояние. Предвид на височината се създават сериозни рискове за конструкцията. Моля да бъде направена проверка за законноста на строителните обекти.

Публикувано в категория Сгради/строежи - Незаконни строежи

Сигнал за Естера и Витоша Вю

Бих искал да сигнализирам за 2 строителни обекта - Естера (https://estera.bg/) и Витоша Вю (http://vitoshaview.com/). Сградите са планирани да бъдат съответно 14 и 7 етажа, но се набират буквално на 2-3 метра отстояние. Предвид на височината се създават сериозни рискове за конструкцията. Моля да бъде направена проверка за законноста на строителните обекти.

във връзка с отговора на зам.кмет на Район Витоша по Сигнал №168334/ СОА19-КЦ01-40997/ 27.08.2019

Прилагам горепосочения отговор на заместник кмета на Район Витоша.От него се вижда инертността, бездействието, липсата на идеи и визия на този господин, който неизвестно защо заема такъв пост.

Относно неотпушените 2 бр.дъждоприемни шахти на ул.Доброволец при кръстовището с ул.Лазарополе и тази срещу № 20 - не приемам оправданието на Госпожа В.Георгиева от Столичен инспекторат.Тя в продължение на 14 месеца многократно уведомяваше зам.Кмет Й.Христова, че всички шахти са отпушени.Но на 04.09.2019г след като наистина бе организиран опит за реално почистване на тези шахти, те се опитват да преувеличат проблема и го прехвърлят на Район Витоша, който цял мандат е обхванат от бездействие и е абдикирал от проблемите на Района.Писмото на заместик кмета Томирков е потвърждение за това.

В дъждоприемника на кръстовището с ул.Лазарополе наистина има попаднал асфалтобетон (попаднал там при преасфалтирането на улицата преди 8 години заради липсата на решетка върху дъждоприемната шахта), но с ръчен метален лост и малко усилие тази асфалтова люспа с дебелина 5-6 см. ще се отстрани много лесно.А под тази люспа  асфалтобетон има дебел слой пясък,наноси,листа.В същия ден 04.09.2019г след опита за почистване, организиран от Инспектората, аз проверих и шахтата срещу №20 и установих,че в този ден противно на твърденията на Г-жа В.Георгиева, дори решетката на тази шахта не бе поместван, т.е там не е правен дори опит за почистване.Тази шахта работи, вертикалната й част е чиста, но пропускателната й способност е много малка.След всеки дъжд улицата в участък от 20 метра се завирява като езеро и преминаването по нея е невъзможно.По нея минават много деца от и към близките детска градина и училище, там липсва и тротоар.Софийска вода притежава специализирана техника която може да отпуши всякакви запушвания, но за съжаление Столичен инспекторат не желае да организира такова професионално почистване.

Уважаеми общински служители , искате ли Мая Манолова да ви покаже как се решава проблема ?

Ако до 30.09.2019г общинските структури не го решат, аз ще се обърна към нея и Г-н Паргов с проблема и с всички отговори от Столична Община, Столичен инспекторат и Район Витоша, показващи бездействето и бездушето им.А те знаят как да си направят от това предизборна реклама, която да видят десетки хиляди столичани.

Възражение срещу отговор от Столична Община район Витоша относно Сигнал №73655/ СОА18-КЦ01-1918/ 19.01.2018 12:07:45

На 19.01.2018 подадох сигнал за поставяне на дървени трупчета за ограничаване на спирането на тротаора на северната част на ул Вихрен 45А.

На 19.02.2018 получих отговор от Столична Община Район Витоша, че от районната администрация е извършен ремонт на тротоарните плочи и за временно ограничаване на достъпа на МПС на тротоара са поставени 8 броя дървени трупчета

Прилагам снимки на дървените трупчета, от които се вижда ясно, че те не само са поставени, но и са надлежно бетонирани.

Не е редно с подръчни материали да се прави такова ограничаване - има метални колчета с бяло черна окраса за тази работа - така се прави в цяла София. 

Моля да се вземат мерки и се премахнат тези своеволия, били те и на районната админстрация.

Запрашаване от строителна площадка " бул. Витоша" към сигнал 6094

 Добър ден! Благодаря ви за отговора на сигнал 6094, но ме изуми, че инспекторите са преценили, че няма такъв проблем като запрашаване на околието! Що се отнася табелите, да има ги, но в избирателните опции няма друг възможен избор в секция строежи. Пращам ви отново снимк, която може да потвърди обратното на вашето твърдение . За съжаление камерата ми не е от най-качествените и не се вижда изцяло реалната ситуация, но все пак си личи облак от прах. На ремонта му е време вече да приключва, но все пак държа да приемете истината и за следващият път да са организирани нещата по-добре и отговарящи на векът, в който живеем! Ако не знаят как се правят нещата, да гледат как се прави в чужбина. 

 Приятен ден!

"Витоша Ски" блокира входа на комплекс Витоша парк с ограда

"Витоша Ски" блокира входа на комплекс Витоша парк с ограда - има болни хора които пътуват всеки ден с линейка за хемодиализа, но вече не могат заради блокадата. 

Няма как да се извозва боклука. Хората няма как да стигнат с какъвто и да е транспорт до жилищата си, въпреки АКТ 16!

Уточнение към сигнали Сигнал №47772, Сигнал №47773, Сигнал №47774

Уважаеми господа,
Благодаря за отговора, и решението общината да ремонтира посочените улици.

Бих искал, обаче да направя следното уточнение:

Уточнение към сигнали  Сигнал №47772, Сигнал №47773, Сигнал №47774. Не става дума само за ремонт на улиците акад Л. Стоянов(дупките бяха запълнени наскоро), Даниел Неф(посочено е,че ремонтът предстои), и ул Саша Попов(също бяха запълнени дупките вече).

Става дума за ремонт на алеините отклонения от тези улици, пред блок 56(неотбелязано на картата ви), пред блок 39(алеиното отклонение не е отбелязано на вашата карта), блок 43(малката алея пред входовете на блока не е отбелязана на кратата ви)-пред входовете на блока има алеино отклонение от улица Даниел Неф, и дупката зад вх. Д на блок 49-алеята е отбелязана на картата ви.


Въпросните алеини отклонения от главните улици в квартала се ползват от живущите за паркиране на автомобилите им, и наистина асфалтът там е в лошо състояние. Правя уточнение в адреса, защото при ремонта, например на улица акад Л. Стоянов не беше ремонтирана алеята пред блок 56(ползвана като паркинг за автомобилите на живущите от блока). Също така , не бяха ремонтирани и алеините отклонения, ползвани за вътрешноквартални паркинги от живущите около улица  Саша Попов(например алеите непосредствено пред блокове 39, 38, 37, и 49).

Свързано със сигнал Сигнал №57567 , №46511 и Сигнал №56232

Здравейте,

Подавам четвърти пореден сигнал за едно и също нещо. Не само, че клоните не са изрязани докрай и не е поставено осветление все още и все още не е почистено както трябва. Все още има отрязани клони , които са оставени посредата на игрището и просто си седят около месец... това е впечатляващо мърлява работа. Не може всеки път да подавам сигнал за едно и също нещо. Започнете да следите работата на фирмата изпълнител. Няма значение дали има други обекти с опасни дървета, елементарно е да се свърши работата докрай на обекта, на който се извършва дейността. Не може да подавам общо четвърти сигнал за едно и също нещо и все още да сме на 5% от свършената работа.

 

Също така от около година подавам сигнали, че самото игрище е НЕПОЧИСТЕНО. Има боклуци като изхвърлени бутилки, счупени стъкла, и какви ли не още гадости.

Няма да престана да подавам сигнали докато игрището не започне да се чисти на ежедневна база както се чисти навсякъде другаде. Това е общинска собственост и хората , които почистват улиците 

Очаквам отговор

Кв.Витоша

Виртуално табло на спирката на кв. Витоша -автобус 102 - половината от надписа стои на място без да се движи с по-ярки букви, а другата половина се движи; по таблото има белези от удар

МС Витоша

Метро станция витоша козирката ѝ от страна на ул.Сребърна и Феър Плей Интернешънъл АД (FPI) Протича посредата на сглобките на стъклата, може би не са изолирани добре и прокапват,вижда се по следите.

Моля за предприемане на действия и ви благодаря, за обратната връзка  и съдействието!

кв. Витоша

ул. Могилата спешно се нуждае от ремонт. При дъжд се образува река която пресича пътя и прави преминаването за пешеходци невъзможно, а заради наводнението се образува задръстване от коли. Също така по цялата улица има дупки с дълбочина 10-20 см.

===

https://helpbook.info/signal/view/112