Премахване на гаражни клетки

Моля да бъде извършена проверка от страна на район Триадица за законността на гаражните клетки, които се намират в близост до кръстовището на ул. Орехова гора и ул. Нищава и ако са незаконни да бъдат премахнати.

Публикувано в категория Други - Други

Премахване на гаражни клетки

Моля да бъде извършена проверка от страна на район Триадица за законността на гаражните клетки, които се намират в близост до кръстовището на ул. Орехова гора и ул. Нищава и ако са незаконни да бъдат премахнати.

Кочина след премахване на гаражни клетки

След като собствениците на незаконни гаражни клетки почнаха да ги вдигат кой ще почисти бетоните и другите боклуци след тях дори и в тревните площи зад бл 176 и пред входовете ОЧЕРТАНИ В КАРЕТО

Премахване на автомобилни, метални, гаражни клетки.

Трите метални, гаражни клетки пред блок 214 стоят и загрозяват неизползвани от години и отнемат паркоместа, а положението с паркирането в тази част на квартала, така или иначе е доста сложна.

Замърсени междублокови площи след премахване на гаражни клетки

От площта, която е на ъгъла между улиците "Кръстьо Раковски" и "Д-р София Аврамова", точно до блок 511, както е указано на картата, бяха премахнати наскоро гаражни клетки. Това, което остана е множество боклуци върху този терен, включително от натрошаването на някои от бетонните гаражни клетки. На снимките се вижда състоянието. Би било хубаво ако площта се почисти и облагороди, за да е напълно свършена работата.

Гаражни клетки

На посоченото място има гаражни клетки, като една от тях влиза в рамките на новострояща се детска площадка. 

Може ли да изясните дали са законни или не ?

Има подадени сигнали тук, на които следях прогреса, но сега виждам, че са изтрити !?

 

Гаражни клетки

Здравейте,

Пише Ви възмутен гражданин на гр. София. Прилагам снимков материал на безобразието, което трае няколко десетилетия пред нашия блок. От години са ситуирани гаражни клетки, които са абсолютно незаконни, но кметовете на Люлин си затварят очите (защо ли???).

Към момента се извършва реконструкция на отсечката м/у бул. Добринова скала и Околовръстен път и както се вижда олигофренските гаражни клетки пречат на изпълнението на проекта. На 20.11.2015г. бяха поставени съобщения, с които уведомяват "собствениците" на гаражните клетки да ги преместят.

И какво стана.....гаражите се местят на частен имот в съседство. Преди няколко години и там имаше гаражи, но бяха преместени, защото се оказа, че са в частен имот, а всичките "собственици" на клетките бяха "глобени" с по 200 лв. и край....всичко беше решено и клетките бяха преместени за бл. 523-525, където имаше хубав обществен паркинг. Сега има клетки......

Предлагам във връзка със Закона за Устройство на Територията (а не по чл. 57а от ЗУТ), да се вземат незабавни мерки по принудителното преместване премахване на ВСИЧКИ гаражни клиетки. Жалбата, ще бъде изпратена и до г-жа Фандъкова.

 

 

Гаражни клетки 2

Здравейте господа,

Абсолютно не съм съгласен с Вашия отговор по сигнал № СО15-КЦ-14004 . Това даже не е отговор, атбиване на номера (извинете ме за грубия ми език). Вие сте уведомили "собствениците" само няколко гаража, които пречат на новия път, които пък от своя страна ги преместиха от другата страна на улицата. Аз Ви написах, че всичките гаражи са незаконни и трябва да се премахнат веднага. Да веднага, а не в най-скоро време.

Уважаеми господа,

Уверявам Ви, че няма да оставя нещата до тук. Няма да отбия номера. Ще сезирам всички възможни инстанции и институции, за да се види, кой не си е свършил работата и отговаря с бележка тип "циркулярка".

 

Предлагам Ви, след като премахнете обектите....преместваемите, да построите паркинг, който да поеме десетките автомобили, паркирани на улицата. Така широкия четирилентов булевард, ще може да се използва пълноценно. Май много се размечтах....

 

С уважение,

 

Гаражни клетки

Гаражни клетки

Във връзка с получен отговор №СОА18-КЦ51-25163.

Във получения отговор е посочено, че към настоящия момент се изясняват всички обстоятелства и факти относно собствеността и строителната документация за гаражните клетки. Преди повече от 10 години, същите гаражни клетки бяха описани и номерирани от район Надежда, от тогава до днес се изяснява закоността на гаражните клетки. Означава ли получения отговор, мълчаливо съгласие за поставяне на други незаконни постройки на същото място. Върху гаражните клетки играят деца ежедневно. 

Гаражни клетки, докога?

Здравейте, 

Вместо да премахвате гаражните клетки, с огромно възмущение забелязвам, че те вече са номерирани, което някак означава, че са и узаконени?!

Това е недопустимо в Европейска столица в 21 век. 

Не стига това, но и никната нови.

Преди няколко дни са поставени нови две клетки на ул. Александър Момчев в София в кв. Слатина, като за целта са изрязани и клони на дървета. Не е необходимо да ви изреждам на вас колко нарушения са направени.

Кой е дал разрешение за поставянето на тези гаражни клетки, на какво основание собствениците им са решили, че това е тяхна собственост, са отговори, които желая да получа от вас, но и силно се надявам да видя действия за тяхното премахване.

Кога ще се премахнат всички гаражни клетки в София?