Денонощният тормоз от нарушители се случва с помощта на престъпниците от КАТ, Столична община и ЦГМ

Денонощният тормоз от нарушители се случва с помощта на престъпниците от КАТ, Столична община и ЦГМ, които не си изпълняват служебните задължения -престъпление по НК

 

Публикувано в категория Паркиране - Неправилно паркирали автомобили на пътното платно извън синя/зелена зона.

Денонощният тормоз от нарушители се случва с помощта на престъпниците от КАТ, Столична община и ЦГМ

Денонощният тормоз от нарушители се случва с помощта на престъпниците от КАТ, Столична община и ЦГМ, които не си изпълняват служебните задължения -престъпление по НК

 

Масови нарушения в съучастие с престъпниците от КАТ и Столична община.

Кога беполезните безхаберници в общината, КАТ, Паркинги и гаражи, столичен инстекторат, паяци, лапнимухи и пр и пр ще вземете мерки за спиране на това безобразие?????

Напомням, че неизпъленението на служебните задължения се наказва със затвор.

Безобразните нарушения са ежедневие със съучастието на престъпниците от Пътна полиция и Столична община

Върнете си заплатите!

Безумен тормоз и шум от мероприятие на Столична Община през целия ден 22.09.2018, празник, който за нас ,живущите в блоковете срещу Паметника на съветската армия се превърна в кошмар.

Децибелите на мероприятието не спряха дори и по време на обедната почивка между 14 и 16 часа.Нарушени са изконни наши граждански права за отдих в домовете си и то по време на Официален празник 22.09.2018 г. събота.Дори ремонти са забранени по това време, а от Столична община ни облъчват с високи децибели с разрешения от тях спортен празник.Не е нормално да се провеждат шумни мероприятия срещу фасадите на жилищни кооперации с № 23,25 27 на бул. "Цар Освободител" ,когато има далеч по-подходящи места като площад "Батемберг" , например. Няма къде да избягат от "СОФИЯ ЕКСТРИЙМ ФЕСТ" лежащо болни хора или бебета и малки деца от неуморния крещящ глас на водещия и шума от музика, награждавания и други прояви през целия ден до 22.00 ч. Моля, обърнете внимание на този сигнал, защото при повтаряне на тази вредна , но за съжаление вече станала ТРАДИЦИЯ проява под различни имена и поводи шумотевица под нашите прозорци ,ще предприемем подписка, гражданско неподчинение и съд!

Аварийна ситуация. Отказ на Зам Кмета на Столична Община по Заповед на Г-н кмета Николай Терзиев за неотложен ремонт на опасна сграда. Спешна нужда от намеса на столична община.

Уважаема госпожо Кмет, 

Обръщам се към Вас, поради авариина ситуация, опасност за живота, откъсване на огромни парчета от фризовете, които паднаха преди ден, с риск да ме убият, ул. Неофит Рилски 37, пропадане на покрива над стълбищната площадка, който всеки момент и при започване на дъждовете може да се срути изцяло с греди и тежки материали и да убие човек на Неофит Рилски 37 вход Б, да отпуснете по авариина и спешна ситуация изисканите средства от г-н Кмета инж. Николай Терзиев на Община Триадица, във връзка със Заповед за ремонт на опасна сграда, застрашаваща живота и здравето на гражданите. 

Опасността,  за нови срутвания, тежки инциденти, ако се остави без ремонт сградата, преди настъпващия есеннен и зимен сезон е не само авариина, но и ще изложи гражданите в идеалния център на София, с огромен човекопоток на риск за живота им, смъртни случаи или инвалидизиране,  поради забавяне на изпълнението на влязла в сила Заповед  по протокол на комисия по чл 196 от ЗУТ, от вече няколко години, която изисква незабавно извършване на ремонтните дейности от община Триадица.

Бюджетът, изискан от г-н Кмета на Община Триадица,  в размер на около двадесет хиляди лева, Ви моля, поради абсолютно авариина и с потенциално много тежки последствия за здравето и живота на гражданите, да отпуснете по неотложна спешност за извършване на ремонтните дейности, за да се обезопаси сградата и да се предотвратят сериозни инциденти. 

Вярвам, че ще проявите разумно разбиране, че отказът за финансиране на столична община СОА19-ВК08-2234-(2) 01.05.2019, по искането на г-н Кмета на Община Триадица, която законово е длъжна да извърши незабавно ремонтните дейности, за да обезопаси здравето и живота на гражданите, може да предизвика фатални последици.

В предвид на настъпилата аварийна ситуация, поради забавянето на неотложните законови ремонтни действия  от община Триадица, заради отказа на Зам. Кмета на Столична Община, Ви моля, уважаема г-жо Кмет да приемете необходимите спешни мерки във Вашите правомощия, за да допуснете Община Триадица да извърши ремонтните обезопасителни действия незабавно. 

Благодаря предварително за Вашето мъдро и законово действие.

С уважение,

 

 

Молба за помощ от г-жа Фандъкова и Столична община поради невъзстановена от Топлофикация пътна настилка на Ул Коста Лулчев 60 /неизградена Хемус/ в община Слатина

Здравейте, чух по новините г-жа Фандъкова да казва, че общината ще преасфалтира наново улици в Лозенец в резултат на ужасните изкопи, направени от "Топлофикация" за подмяна на тръбите. Нищо чудно, че тя самата е видяла с очите си, че безобразните щети върху околната и градската среда, нанесени с тези изкопи, на практика са непоправими. Фирмите, които Топлофикация наема за довършителните дейности работят некачествено и безотговорно, ако въобще това може да се нарече работа.    

Искрено съчувствам на пострадалите в Лозенец, тъй като това вече сме го изпитали на собствен гръб. Ние - живеещите в междублоковото пространство на ул. Коста Лулчев 60 в Слатина /неизграденото продължение на улица Хемус в посока Слатинска/, вече преживяхме подобен шок и стрес през лятото-есента на 2012. Живяхме с огромни зейнали и необезопасени изкопи, огромни тръби разположени върху зелени площи и детската площадка, разхвърлени стоителни материали и боклуци от безхаберни пишман-строители, които трябваше да търпим в продължение на 3 месеца. На всичкото отгоре довършителната фирма тотално ни "довърши" като засипа изкопите, но остави лунен пейзаж - ужасна кал и мръсотия, без нищо да се преасфалтира с оправданието, че то всъщност там нямало предишна асфалтова настилка по план-скица. Да, ама всички които живеем тух, знаем че такава имаше, макар да беше стара от 70-те години и макар да я няма отразена в архитектурния план.

Всички жалби и петиции, които писахме тогава до г-жа Фандъкова, до Топлофикация, до община Слатина останаха без резултат. Аз лично направих подписка с над 50 подписа от съседи срещу това безобразие и я връчих на кметицата на Община Слатина, към която г-жа Ирина Савина беше разпоредила преписката. Идваха и журналисти от предаването Спешен случай на БНТ - без последствия.  От община Слатина ни обясниха, че е виновна строителната фирма, наета от Топлофикация, за което щяла да бъде административно глобена, ако не обжалва, от 500 до 1000 лева. Вероятно пак същата фирма подизпълнител сега се разпорежда и в Лозенец. Одисеята в онази ужасна кална есен, някак си криво-ляво приключи когато зам. кметицата на Слатина се смили и ни изпрати няколко камиона със сгур от стар асфалт, която ние собственоръчно разхвърляхме наоколо, за да се спасим от калта. Сега, 3 години по-късно, положението не подобрено и отново е непоносимо - сгурта вече се превърна в прах, дупки- ями, кал, боклук, какво ли не. Всеки ден по тази многострадална надупчена и изтърбушена като бойно поле малка алея между блоковете минават стотици коли и пешеходци, минават и боклукчийските камиони и други тежкотоварни автомобили, но никой не прави нищо, поне за частично подобрение. Дори пак да ни докарат сгур, която да разхвърбляме по дупките, ще е от полза. Така че моля, приемете това писмо като поредният отчаян вик за помощ. Дано този път да бъде чут.    

Искам да се обърна лично към г-жа Фандъкова, която категорично ще подкрепя на предстоящите избори:

Моля Ви, ако наистина ще правите асфалтиране в Лозенец, не ни забравяйте и нас - става дума за асфалтиране на една 100 метрова алея - за да можем да сме спокойни за децата си и да не си трошим ежедневно колите и краката в дупките. Нямало одобрен архитектурен план ? Е, добре, животът ни мина тук без такъв план, мисля че  100 м асфалт могат да се направят и без план, заради доброто на хората, които живеят тук и които ще ви бъдат благодарни завинаги.

 

Поздрави,

Емил Ялнъзов  

          

Община Младост подвежда Столична община.

Здравейте,

Пиша Ви по повод сигнал

Сигнал №23398/ СОА16-КЦ01-5645/ 31.03.2016 16:38:48

за който написахте, че е приключен.

Слек като от Столична община препратихте сигнала към община Младост на въпросния адрес беше изпратен бетоновоз, който изсипа 1 кубик бетон и двама души заравниха нещото, колкото можеха, след това се качиха в анонимната си кола и отпрашиха в посоката, от която бяха дошли-беше запълнена половината дупка. След 1 седмица по въпросната улица започна да се асфалтира, като хората изобщо не дойдоха до адреса и тази дупка се подминаваше като чума и ако д-р Цвета Авджиева по този начин си връща на хората, които подават сигналИ за несвършената и работа... това не е моят КМЕТ. В прикачените снимки ще видите това, на което Авджиева казва ...РЕМОНТЪТ Е ИЗВЪРШЕН...

Благодарност към Столична община

На 16.09.2017 г., във връзка с кампанията за почистване, живущите на ул. "Цар Иван Асен II“ №41 са извършили основно почистване на околоблоковото пространство и изразяват голяма благодарност към Столична община за организираното сметоизвозване.

Голямото количество отпадъци моментално е извозено от три камиона на почистващата фирма.

Предложение за разглеждане от Столична община

Неокосен имот на столична община

На ул."В.Гаршин" № 1 А, се намира имот собственост на столична община, тревата е висока над един метър, храсти и трева влизат, през оградата на имота на бл. 2 на ул."Дамяница" вече има и влечуги навлизащи от неподържания Ви имот в нашата собственост, която се подържа и коси за наша сметка, на 07.06.2017г. имаше работници от общината, но не пожелаха да окосят имота общинска собственост. моля приведете имота си в нормален вид, защото създавата проблеми на съседните блокове / мърсотия, високо трева, развъдник на влечуги и насекоми /.