Замърсяване на въздуха - горене на всякакви отпадаци

От пристроения гараж/ обитаващо помещение се бълва от години турма и мръсен въздух, породен от горене на отпадъци.

Отпадъците биват докарвани с бусче, което е пълно с боклуци.

Коминът по закон трябва да е на височина над последният живущ етаж, а техният е едва до 1ви етаж.

Цялата кооперация се омирисва на запален кош и дору отвън не може да се диша понякога.

Публикувано в категория Чистота - Изгаряне на гуми, селскостопански и други отпадъци на обществени места

Замърсяване на въздуха - горене на всякакви отпадаци

От пристроения гараж/ обитаващо помещение се бълва от години турма и мръсен въздух, породен от горене на отпадъци.

Отпадъците биват докарвани с бусче, което е пълно с боклуци.

Коминът по закон трябва да е на височина над последният живущ етаж, а техният е едва до 1ви етаж.

Цялата кооперация се омирисва на запален кош и дору отвън не може да се диша понякога.

Целогодишно горене и замърсяване на въздуха

Пореден сигнал за тази къща подобно на подаденият вече https://call.sofia.bg/bg/Signal/Details/120965.

Лятото отново подавах сигнал като отговорът беше че семейството има "готварска печка на дърва" и горят целогодишно, но "само дърва". Децата от тази къща редовно обикалят контейнерите в района и събират отпадъци за горене.

Ако е необходимо свържете се и със агенцията за закрила на детето за условията в които живеят тези семейства.

Поредният отговор "не е констатирано горене на отпадъци" и "не е установена остра и задушлива миризма" не ни помагат да дишаме нормално в дни като 1-3.12.2018

 

Замърсяване на въздуха чрез горене

Силен черен дим излиза от комина на къща на ул. “Боянски възход“ (в 16:50 часа, 29.01.2017 г.). Това значително замърсява въздуха в района.

Моля да проверите дали димът се дължи на отопление със забранени материали (автомобилни гуми, пластмасови отпадъци) и да предприемете съответните мерки.

Горене на нерегламентирани отпадъци и замърсяване на въздуха.

На посоченото място на картата на ул. "Перник" в общински имоти има настанени ромски семейства, които ежедневно горят нерегламентирани отпадъци, като замърсяват въздуха на целия район. Молим да бъдат извършени системни проверки, защото роблемът е сериозен. Постройките са стари, почти разрушени и разпадащи се, на една от тях е бил поставен климатик, който въобще не се ползва и постоянно се горят отпадъци, като дрехи и други нерегламентирани отпадъчни материали.

Горене на вредни предмети и замърсяване на въздуха.

Здравейте,

пиша ви по повод застудяването през зимния период. Нашите съседи на улица Найден Николов, перманентно горят всякакъв вид отпадъци, с които се отопляват. За съжаление на нас , останалите жители на улицата, това се отразява негативно. Навън въздухът е ужасно замърсен. Горят се гуми, дрехи и всичко запалимо.

Моля сигналът да бъде взет под внимание, и това безпризорно горене на отпадъци да приключи.

С уважение

 

Редовно замърсяване на въздуха от горене на боклуци

Замърсяване на въздуха, горене на забранени материали, носи се непоносима миризма.

Замърсяване на въздуха, горене на забранени материали, във въздуха се носи непоносима миризма от фургон зад бл.18, кв. Левски.

Изключително замърсяване на въздуха вследствие горене на забранени материали в къща!!!

В къщата, намираща се на ул. "Враня", срещу N:82, предполагаемо се горят в печка забранени материали. Димът, който излиза от комина е твърде задушлив и нетипичен за горене на стандартни горивни материали.

Въздухът в района е силно замърсен, трудно се диша и е невъзможно да се проветрява!!!

Моля да бъде направена проверка.

Благодаря!

Горене на отпадъци и замърсяване на въздуха - СЛЕД работно време на институциите

Здравейте, след подаден сигнал №189819/ СОА20-КЦ01-2806/ 23.01.2020 , бе получен отговор СОА20-КЦ51-8418 от 10.02.2020г. Отговор , който не съответства на истината , че са правени проверки и не е установен задушлшв дим на посоченото място.Ежедневно се палят боклуци след 18.00 - 18.30ч. и кълба дим излизат и се виждат в двора на имот находящ се на ул. Веслец №55 , където има  избит незаконно комин на височина 1.50 м. от земята, което не позволява на дима да се разейва и живущите  в  съседство сме принудени да дишаме отрова.

Уточнение: Живущите в сградата на бул. "Княгиня Мария Луиза" 4, 1202 Център, София, България, палят боклуци , а дима е отведен в имот на ул. Веслец №55 . Това е и видно от черните петна  сажди по сградата.

Относно писмото- отговор на "Столичен инспекторат" - всички сме наясно , че не е забранено използването на дърва и въглища през НОРМАЛНО И ЗАКОННО изградени комини , но тук не е така.Също така пише че Столичен инспекторат няма компетенции по отношение качеството на атмосферния въздух в София, тогава моля за съвет към кого да се обърна , защото от РИОСВ -София казват същото.

Горене на отпадъци и замърсяване на въздуха - СЛЕД работно време на институциите

От имот находяшщ се между ритуалната зала и заведение "Пийп шоу" се горят кабел или гуми.Въздуха става невъзможен за дишане.това се случва във часовете след 18.00ч. Същите имат нерегламентирано извеждане на комин във двора на имот находящ се на ул.Веслец №55.