Непочистване на детска площадка

Детската площадка в ж.к. "Овча купел" 2, пред бл.9 не се почиства от години.

Моля за Вашето съдействие!

Публикувано в категория Детски площадки - Необезопасени/непочистени детски площадки

Непочистване на детска площадка

Пространството във и около детската площадка изобщо не се почиства. Липсват кошчета за боклук. Има стойки поне за пет броя, но са налични само две, които се пълнят за ден, а фирмата, отговорна за събирането им, минава един път седмично. В резултат районът прилича на сметище. Служители на почистващата фирма редовно почистват ул. Бесарабия, която е наблизо, но никога не съм видяла някой да чисти на друго място в целия квартал. Това е недопустимо!

Непочистване на детска площадка

В жк. Дианабад, между блок 4 и блок 3А има детска площадка, която се ползва от деца от 0 до 3г. В заграждението точно до пързалката има 3 коша за боклук, които не са почиствани от миналата година. В момента са пълни с отпадъци и вода и верояно със стоплянето на времето те ще започнат да гният. Подадох устен сигнал към Инспектората в Дианабад, получих обаждане и ми бе обещано кошчетата да бъдат почистени, но това все още не се е случило. Освен това дори лятото и есента не се изпразваха редовно, което довеждаше до появата на мушишчки. Моля да бъдат почистени в най-скоро време и да се вземат мерки да бъдат изхвърляни редовно. Освен това пясъчникът се ползва за тоалетна от котките, които отглеждат живущите в блок 4 и би било добре да се направи нещо, за да бъде ограничен достъпът им. 

Непочистване на детска площадка

Детската площадка в ж.к. "Овча купел" 2, пред бл.9 не се почиства от години.

Моля за Вашето съдействие!

непочистване на детска площадка

Детската площадка в жк. Стрелбище, между блок 97 и блок 96 стоеше непочистена, имаше огромен брой стъкла, големи и малки парчета, като стъклата бяха разположени както върху цялата територия на площадката, така и в самите 2 пясъчника. Освен това имаше фасове навсякъде, голям брой, както и какви ли още не отпадъци. Нашите деца всеки ден играят на тази площадка и наличието на тези стъкла и отпадъци я правят опасна за игра. Затова няколко майки се организирахме, запретнахме ръкави, сложихме ръкавици, хванахме метлите, лопатите, греблата, парцалите, отворихме чувалите и почистихме площадката на 2ри април 2017. Резултата се вижда от прикачените снимки – около 20 чувала смет, вече няма стъкла и фасове, минати са не само пясъчниците и асфалтовата част, но и тревната част в близост, минати са и пързалките с парцал. Грижа и задължение е на Столична община да поддържа безопасни и чисти детските площадки, особено като си има и служители, отговарящи за тази дейност. Разбира се, майчиният инстинкт и майчината грижа е по-силна и затова резултатът е по-бърз и ефективен.

 

Много Ви молим да бъде създадена организация от Столична Община и/или Район Триадица за редовно почистване на площадката в жк. Стрелбище, между блок 97 и блок 96, за да може да бъде безопасна за игра за нашите деца – бъдещето на нашия град. Молим площадката да бъде включена в графика на служителите, които отговарят за Чистотата в района. Надяваме се в бъдеще да виждаме по-чиста и по-безопасна детска площадка. Благодарим Ви за вниманието и грижата!

Непочистване на детска площадка

Здравейте,

Живея в бл. 13 в жк Дианабад. Всеки ден минавам през детската площадка в междублоковото пространство маркирано на картата и устаноявам, че тя не се почиства достатъчно редовно и вероятно са необходими повече кошчета за боклук. Текущите редовно преливат, а боклуците са и в тревните площи. Една сутрин около 8:30ч минах от там и беше в окаяно състояние. В същото време жена от почистваща фирма метеше тротоара в близост до площадката (на бул. Г.М. Димитров). Около 10:30ч площадката продължаваше да прелива от боклуци.

Друг проблем е, че средните плочи на стълбите от площадката към ул. Буенос Айрес са сериозно разклатени и крият риск от това някой да падне стъпвайки върху тях. Стъпалата са доста, така че има опасност да се падне от високо. 

С най-добри пожелания,

Ивелина Илиева

Замърсяване и непочистване на обществена фитнес площадка на открито

Фитнес площадката, находяща се на игрище в междублоковото пространство, е зарината с боклуци, счупени бутилки и всякакви отпадъци. Кошчетата системно са препълнени, което води до допълнително разпиляване на боклуци.

Опасна детска площадка: Изпочупени кошове на спортно игрище с детска площадка в окаяно състояние

Здравейте, 

За съжаление всички 3 бескетболни коша на спортното игрище до филиала на зала Триадица ("Клубчето" в карето между 238, 239, 240 и 241-ви блок) са изпочупени или нарязани нарочно и вече не може да се използват, както до сега. Освен че игрището е в трагично състояние, самата площадка и съоръжения към нея са опасни за играещите малки деца и посетители.

Площадката е от най-посещаваните и основни в квартала, но ремонтни дейности и качествена поддръжка липсват. Счупени и занемарени съоръжения, издънени кошчета за боклук, заменени само с 2 бетонни преди време... Баскетболното игрище е важно, но моля обърнете цялостно внимение, защото освен изпочупена основна площадка, има проблем и с почистването й, а то е видно от боклука навсякъде.

С уважение

 

 

опасна детска площадка, пясъчник с остри високи бордюри не за детска площадка.

опасна детска площадка, пясъчник с остри високи бордюри не за детска площадка.всеки ден ударени деца! пясъчника се ползва от кучета и котки

Опасна детска площадка. Нужда от детска площадка от живущите в района !!!

Занемарена детска площадка, използвана системно от филиал на общинска детска градина

Опасна и занемарена детска площадка, която се използва постоянно за игра от децата на ОДЗ Слънце, филиал бл. 95Б. Децата от филиала нямат двор и използват площадката в междублоковото пространство.