Нерегламентирано затваряне на пътно платно

От месеци едното от общо две пътни платна пред завръшена жилищна сграда е оградено и затворено в частта си пред входовете на сградата. Това създава задръствания и затруднения на движението и паркирането в района.

Публикувано в категория Други - Други

Нерегламентирано затваряне на пътно платно

От месеци едното от общо две пътни платна пред завръшена жилищна сграда е оградено и затворено в частта си пред входовете на сградата. Това създава задръствания и затруднения на движението и паркирането в района.

Нерегламентирано затваряне на улицата заради частен строеж. Липса на пътно обозначение в началото на улица Олимпийска откъм Рачо Петков.

От дата 24.07.2018г. срещу новостроящата се бизнес сграда на улица Олимпийска, общинският път е напълно затворен за движение.

При навлизане на ул. Олимпийска откъм Рачо Петков или Околовръстен път няма никакво обозначение за промяната на движението.

Пътят е затворен чрез изсипване на пръст по средата на платното без коректно предварително обозначение и табела оказваща целта на дейността.

Ежедневно затваряне на пътно платно в час пик

Бул. Симеоновско шосе е много натоварен особено вечер между 17 и 19 часа. Недопустимо е да бъде затваряно едното платно за движение всяка вечер в часовете, когато хората се прибират от работа. Това се случва от 27.09.2017 заради новия строеж преди светофара на Студентски град (посока към Симеоново), а опашката от чакащи автомобили стига до Зоопарка.

На табелата пише, че ще бъде завършен на 18.09.2019 г. Това означава, че поне още една година ще се лее бетон и ще спират дясното платно за движение. 

Има свободен парцел отстрани на строителната площадка - нека строителите да намерят начин да обслужват обекта без да нарушават пътното движение и да губят времето на хилядите използващи този булевард.

Липсват указателни табели за затваряне на пътно платно

Във връзка с изграждане на станция на метрото не са поставени указателни табели за затваряне на лента от пътното платно на кръстовището на ул. "Силистра" и бул. "Генерал Данаил Николаев".

Нерегламентирано затваряне на улица

Ул. "Тарас Шевченко“, в участъка между ул. "Райко Алексиев" и ул. "Майор Юрий Гагарин", много често в събото-неделните дни се затваря за движение, заради строеж. Не се поставят указателни табели за затварянето при ул. "Райко Алексиев" и шофьорите са принудени да правят допълнителни маневри, което силно затруднява движението. Тъй като затварянето се случва в неработни дни /вкл.24 и 25.11./, съмнението е за нерегламентирано затваряне.

Моля за Вашата проверка!

Нерегламентирано затваряне на улица

Затваряне на улицата без разрешение, без съдействив на КАТ и Столична Община и без предварително уведомление!

Нерегламентирано затваряне на улица от строеж

Улица "Царибродска“, в нейния край до бл.6, много често се затваря за движение от строителен обект в близост. Съмнението е за нерегламентирани действия от страна на строителите. На дата 19.03.2020г. улицата отново е затворена.

Моля за Вашата проверка!

 

Нерегламентирано затваряне на важна пътна връзка

Тази сутрин около 09:55, пътувайки с личен автомобил по "Цариградско Шосе", при опит да се отбия по ул. "Александър Жендов, бях неприятно изненадан. Екип на почистващата фирма БАКС 99 беше затворил цялата улица заради една водоноска, която отгоре на всичко се движеше в насрещното движение. Това ме лиши от всякаква възможност да стигна до Ж. К. "Изток". Задръстванията от това решение за временна организация създаде огромни задръствания по малките квартални улички и съответно до много закъснели и раздразнени шофьори като мен. Приветствам инициативата да се мият улици, но не и когато се затварят важни връзки в пикови часове. Моля ви да не допускате подобни своеволия от страна на псевдо-фирми като тази за в бъдеще, а ако все пак се наложи, да се оповестява поне с един ден по-рано.

 

Благодаря.

Нерегламентирано затваряне на улица без указателни табели зареди новострояща се сграда.

На ул. "Тинтява" точно срущу тенискортовете на хотел "Диана 3" строят нова сграда. За строежа не се използват информационно- указателни табели и редовно се прегражда и затваря улицата без да бъде поставен знак. Редно е ако има разрешение за строежа и затварянето на улицата да бъдат поставени информационно-указателни табели и знаци, за да не попадат хората в затруднено положение и безисходица.

Превишаване на нормите за шум в жилищни райони. Нерегламентирано затваряне на участъци от улиците.

Строителни обекти на ул. Жетварка/132-ра. Непоносими нива на шум през целия ден.  При норма от 55dB се измерват 70 и нагоре през целия ден.

Участъци от ул. Жетварка и 132-ра се затварят(възпрепятства се движението) по произволно време през деня от беновози, бетон помпи и камиони.