Огромни "езера" след дъжд ,причина многобройни дупки и непочистени улични шахти,най-вече в участйка от ул."Луи Айер" пред бл.254 до вход Е,опасни за хора и коли.Уж живеем в "елитен квартал"

Публикувано в категория Други - Други

Огромни "езера" след дъжд ,причина многобройни дупки и непочистени улични шахти,най-вече в участйка от ул."Луи Айер" пред бл.254 до вход Е,опасни за хора и коли.Уж живеем в "елитен квартал"

Непочистени улици в кв. "Симеоново" ул."Бяла бреза" и ул."Витошки езера".

Моля да репатрирате автомобилите, паркирани отляво в еднопосочна улица пред "Кишинев" 2 (между ул. "Рилски езера" и бул "Черни връх"

Въпреки внесения сигнали тук (№115779/ СОА18-КЦ01-44831/ 16.10.2018), няколкократните мейли на zelenazona@lozenets-sofia.org и кореспонденцията с Район "Лозенец" във Фейсбук странцата им, паркоместата за Зелена зона по ул. Кишинев между Рилски езера и бул Черни връх бяха начертани от лявата страна в еднопосочната улица. Това е нарушение на чл. 94 ал 3 от ЗДвП.

Моля ЦГМ да острани неправилно паркираните автомобили и да им плати глобите, тъй като е сънарушител на закона в случая.

 

Запушени канали на улични оттоци по ул. "Хан Паган" пред бл.224 и "Ястребец" м-у "Хан Паган" и "Пирински проход"

На 04 стещу 05.10.2019 г. се получи завиряване на ул. "Ястребец" вследствие авария на водопровод за питейна вода на ул. "Хан Паган" и задръстване на решетките на уличните оттоци. 

Лично премахнах листата от решетките, но открих 3 оттока (1бр. на ул. Хан Паган и 2 броя на ул. "Ястребец", които при почистени рещетки не приемаха вода. Т.е. вероятно са запушени каналите им към РШ.

Пък надявам се и периодично да се почистват натрупалите се листа по улиците, ама не с цистерни и маркучи.

2 неработещи улични лампи на ул."Добри Чинтулов" в ж.к."Надежда-2", разположени от лявата страна на вход Д на бл.263 и пред вх:В на бл.262

Здравейте!

С това писмо искам да подам отново сигнал за 2 неработещи (несветещи) улични лампи на ул."Добри Чинтулов" в ж.к."Надежда-2", разположени - първата се намира от лявата страна на вход Д на бл.263, а втората неработеща улична лампа е разположена точно пред вход В на бл.262.

И двете несветещи лампи се намират в горната част на ул."Добри Чинтулов", точно на ъгъла на ул."Добри Чинтулов" с ул."Горни порой", от лявата страна на вход Д на бл.263 и пред вход В на бл.262 , в ж.к."Надежда-2".

На 20.09.2018 г. аз подадох чрез Контактния център на СО сигнал №111370/ СОА18-КЦ01-40335/ 20.09.2018 за същата тази лампа пред бл.263, която беше оправена, но междувременно отново не работи и не свети, явно трябва въпросът да се реши кардинално с нея.

Освен това, с този сигнал искам да сигнализирам фирмата, поддържаща уличното осветление в район „Надежда“ – СО, че има и втора неработеща лампа, разположена точно пред вход В на бл.262, която е в близост до първата описана по-горе.

Искам да се обърна към Столична община с молба да уведоми фирмата, която отговаря и поддържа уличното осветление в район “Надежда“ – това е фирма „Сиберия-Техно Лайтинг“ ДЗЗД, че едната от тези същите две лампи, за които подадох сигнал на 20.09.2018 г., отново не работи.

Не знам как е била поправена, но нека да дойдат отново и да поправят тази отново несветеща лампа на посочения конкретен адрес и нека да бъде подменена възможно най-скоро с нова и този път да бъде за постоянно, а не след 3 дни отново да не свети.

Адресът, където се намира тази несветеща отново лампа е: ул."Добри Чинтулов" в ж.к."Надежда-2", точно на ъгъла на ул."Добри Чинтулов" с ул."Горни порой", от лявата страна на вход Д на бл.263, в ж.к."Надежда-2".

Приятен ден,

 

От повече от 5 месеца няма улично осветление на улиците "Съединение" пред № 12 и по цялата ул. "Борис Христов" от бул. "Шипченски проход" до ул. "Гео Милев"

Здравейте,

От повече от 5 месеца няма улично осветление на улиците "Съединение" пред № 12 и по цялата ул. "Борис Христов" от бул. "Шипченски проход" до ул. "Гео Милев".

След многократни писмени сигнали до районната администрация, и телефонни обаждания най-накрая преди около 2 месеца дойдоха служители  и констатираха, че проблемът се свежда до централно изключване на осветлението. Разбира се, казаха, че не могат да го оправят, тъй като не е проведена навреме обществената поръчка за поддръжка на осветлението в района, поради което няма избрана фирма, която да се ангажира с този въпрос. 

При положение, че вече повече от 5 месеца няма кой да се занимае с поставения проблем и предвид наближаващите местни избори предполагам, че Столична община като по-висшестоящ орган спрямо районната администрация, ще положи някакви усилия да оправи уличното осветление. Ще Ви спестя циничния израз, с който ще сравня тъмнината в района с определени части на тялото. В допълнение нека не пропускаме обстоятелството, че през настъпилата есен и наближаващата зима дните са по-кратки и ние, живущите в района, бихме искали да се чувстваме като граждани на европейска столица и да имаме улично осветление, вместо да се прокрадваме като мишки, осветявайки с мобилните си телефони. Още повече, че имаме вече два случая на нападение, за които допринася тъмнината!

Много моля спешно да вземете мерки и да се постараете да оправдаете както данъците, които събирате, така и доверието на гласоподавателите!

Неработещо улично осветление на ул."Черковна" между кръстовището с ул."Оборище" и пешаходната пътека пред пицария "Виктория" в посока бул."Ситняково"

Уличното осветление не работи повече от 3 седмици.

Нов Строеж на ъгъла на ул. "Луи Айер" и бул. "Тодор Каблешков" по диагонал срещи магазин "LIDL"

Здравейте,

Моля да бъде извършена проверка на разрешително за строеж на нова сграда на ъгъла на ул. "Луи Айер" и бул. "Тодор Каблешков" по диагонал срещи магазин "LIDL".

Имам съмнение, че не са спазени задължителните отстояния. Изграден бе тротоар на улица "Луи Айер" който захапва част от западното платно и следователно бе изменена геометрията на улицата. Ако новата сграда и тротоар би следвало да се равняват по съседната то новия тротоар е пред този на съседната сграда и следователно е стеснил пътните платна.

 

Поздрави!

Много дълбоки дупки по ул. "Филип Кутев" и ул."Могила" от бул."Черни връх" до бул."Симеоновдско шосе"

Множество дупки на пътното платно на ул."Източна тангента" след "Полегналите полицай" по посока жк."Дружба".

Опасност от катастрофа.