Имам въпрос относно забраната на Столична община за затваряне на обекти.

Здравейте,

Имам въпрос свързан със заповетта за затваряне на търговски обекти.

В тях влизат ли фризьорските салони?

Може ли по точна информация

Благодаря!

 

Публикувано в категория Други - Други

Имам въпрос относно забраната на Столична община за затваряне на обекти.

Здравейте,

Имам въпрос свързан със заповетта за затваряне на търговски обекти.

В тях влизат ли фризьорските салони?

Може ли по точна информация

Благодаря!

 

Сигнал относно небрежност на Столична община

Здравейте, живущ съм на ул.Боне Хаджибонев №20.Частта меджу улица Градина и ул.Емилиян Станев. Моля да обърнете внимание на пътната настилка, която не е асфалтирана или закървена откакто съм роден. Пресечните Градина и Емилиян Станев бяха цялостно реновирани, но на ул.Боне Хаджибонев не беше извършен дори оглед. Моля обърнете внимание и изпратете експерт, който да направи оглед и да се вземат спешни мерки, защото сегашното положение е недопустимо. Като човек, който си плаща редовно данъци, както аз изпълнявам своите задължения към СО, така очаквам и обратното и се надявам, че в най-кратки срокове ще изпълните това което е нужно. Прилагам снимков материал, за да добиете бегла представа за случващото се. 

Събиране ежедневно безцелно на компания в разрез разпоредбите на Столична община предвид COVID-19. Както и вдигане на шум и съобразяване и нарушаване на Наредба на Столична община.

Ежедневно безцелно събиране на компания с вдигане на шум и несъобразяване с разпоредба на Столична община за шум и COVID-19. Направена е забележка, която не е взета предвид и са отправени подигравки.

Възражение срещу отговор от Столична Община район Витоша относно Сигнал №73655/ СОА18-КЦ01-1918/ 19.01.2018 12:07:45

На 19.01.2018 подадох сигнал за поставяне на дървени трупчета за ограничаване на спирането на тротаора на северната част на ул Вихрен 45А.

На 19.02.2018 получих отговор от Столична Община Район Витоша, че от районната администрация е извършен ремонт на тротоарните плочи и за временно ограничаване на достъпа на МПС на тротоара са поставени 8 броя дървени трупчета

Прилагам снимки на дървените трупчета, от които се вижда ясно, че те не само са поставени, но и са надлежно бетонирани.

Не е редно с подръчни материали да се прави такова ограничаване - има метални колчета с бяло черна окраса за тази работа - така се прави в цяла София. 

Моля да се вземат мерки и се премахнат тези своеволия, били те и на районната админстрация.

Аварийна ситуация. Отказ на Зам Кмета на Столична Община по Заповед на Г-н кмета Николай Терзиев за неотложен ремонт на опасна сграда. Спешна нужда от намеса на столична община.

Уважаема госпожо Кмет, 

Обръщам се към Вас, поради авариина ситуация, опасност за живота, откъсване на огромни парчета от фризовете, които паднаха преди ден, с риск да ме убият, ул. Неофит Рилски 37, пропадане на покрива над стълбищната площадка, който всеки момент и при започване на дъждовете може да се срути изцяло с греди и тежки материали и да убие човек на Неофит Рилски 37 вход Б, да отпуснете по авариина и спешна ситуация изисканите средства от г-н Кмета инж. Николай Терзиев на Община Триадица, във връзка със Заповед за ремонт на опасна сграда, застрашаваща живота и здравето на гражданите. 

Опасността,  за нови срутвания, тежки инциденти, ако се остави без ремонт сградата, преди настъпващия есеннен и зимен сезон е не само авариина, но и ще изложи гражданите в идеалния център на София, с огромен човекопоток на риск за живота им, смъртни случаи или инвалидизиране,  поради забавяне на изпълнението на влязла в сила Заповед  по протокол на комисия по чл 196 от ЗУТ, от вече няколко години, която изисква незабавно извършване на ремонтните дейности от община Триадица.

Бюджетът, изискан от г-н Кмета на Община Триадица,  в размер на около двадесет хиляди лева, Ви моля, поради абсолютно авариина и с потенциално много тежки последствия за здравето и живота на гражданите, да отпуснете по неотложна спешност за извършване на ремонтните дейности, за да се обезопаси сградата и да се предотвратят сериозни инциденти. 

Вярвам, че ще проявите разумно разбиране, че отказът за финансиране на столична община СОА19-ВК08-2234-(2) 01.05.2019, по искането на г-н Кмета на Община Триадица, която законово е длъжна да извърши незабавно ремонтните дейности, за да обезопаси здравето и живота на гражданите, може да предизвика фатални последици.

В предвид на настъпилата аварийна ситуация, поради забавянето на неотложните законови ремонтни действия  от община Триадица, заради отказа на Зам. Кмета на Столична Община, Ви моля, уважаема г-жо Кмет да приемете необходимите спешни мерки във Вашите правомощия, за да допуснете Община Триадица да извърши ремонтните обезопасителни действия незабавно. 

Благодаря предварително за Вашето мъдро и законово действие.

С уважение,

 

 

Нарушаване на забраната за работа на търговски обекти.

Магазин за кафе, който се намира на ул. "Белмекен" в самия бл. 2А не спазва забраната за работа на търговски обекти. Продава сандвичи и други неща. Има разположени масички, на които се събират граждани и консумират храни и напитки. Това не е ли в разрез със забраната за работа на търговски обекти?

Отворени обекти всекидневно въпреки забраната

На спирката на Автобуси 72. 305 413 в посока гара Подуяне има заведение с надписи Грил на дървени ВЪГЛИЩА ГРАЖДАНИ ЯДЪТ НА МАСИ ПРЕД НЕГО МОЛЯ ЗА СПЕШНИ МЕРКИ ЗА ЗАТВАРЯНТО МУ. ЗАПОЧВАТ РАБОТА ОТ 11 ЧАСА. НЕ ИЗПЪЛНЯВА КАРАНТИНАТА 

Молба за помощ от г-жа Фандъкова и Столична община поради невъзстановена от Топлофикация пътна настилка на Ул Коста Лулчев 60 /неизградена Хемус/ в община Слатина

Здравейте, чух по новините г-жа Фандъкова да казва, че общината ще преасфалтира наново улици в Лозенец в резултат на ужасните изкопи, направени от "Топлофикация" за подмяна на тръбите. Нищо чудно, че тя самата е видяла с очите си, че безобразните щети върху околната и градската среда, нанесени с тези изкопи, на практика са непоправими. Фирмите, които Топлофикация наема за довършителните дейности работят некачествено и безотговорно, ако въобще това може да се нарече работа.    

Искрено съчувствам на пострадалите в Лозенец, тъй като това вече сме го изпитали на собствен гръб. Ние - живеещите в междублоковото пространство на ул. Коста Лулчев 60 в Слатина /неизграденото продължение на улица Хемус в посока Слатинска/, вече преживяхме подобен шок и стрес през лятото-есента на 2012. Живяхме с огромни зейнали и необезопасени изкопи, огромни тръби разположени върху зелени площи и детската площадка, разхвърлени стоителни материали и боклуци от безхаберни пишман-строители, които трябваше да търпим в продължение на 3 месеца. На всичкото отгоре довършителната фирма тотално ни "довърши" като засипа изкопите, но остави лунен пейзаж - ужасна кал и мръсотия, без нищо да се преасфалтира с оправданието, че то всъщност там нямало предишна асфалтова настилка по план-скица. Да, ама всички които живеем тух, знаем че такава имаше, макар да беше стара от 70-те години и макар да я няма отразена в архитектурния план.

Всички жалби и петиции, които писахме тогава до г-жа Фандъкова, до Топлофикация, до община Слатина останаха без резултат. Аз лично направих подписка с над 50 подписа от съседи срещу това безобразие и я връчих на кметицата на Община Слатина, към която г-жа Ирина Савина беше разпоредила преписката. Идваха и журналисти от предаването Спешен случай на БНТ - без последствия.  От община Слатина ни обясниха, че е виновна строителната фирма, наета от Топлофикация, за което щяла да бъде административно глобена, ако не обжалва, от 500 до 1000 лева. Вероятно пак същата фирма подизпълнител сега се разпорежда и в Лозенец. Одисеята в онази ужасна кална есен, някак си криво-ляво приключи когато зам. кметицата на Слатина се смили и ни изпрати няколко камиона със сгур от стар асфалт, която ние собственоръчно разхвърляхме наоколо, за да се спасим от калта. Сега, 3 години по-късно, положението не подобрено и отново е непоносимо - сгурта вече се превърна в прах, дупки- ями, кал, боклук, какво ли не. Всеки ден по тази многострадална надупчена и изтърбушена като бойно поле малка алея между блоковете минават стотици коли и пешеходци, минават и боклукчийските камиони и други тежкотоварни автомобили, но никой не прави нищо, поне за частично подобрение. Дори пак да ни докарат сгур, която да разхвърбляме по дупките, ще е от полза. Така че моля, приемете това писмо като поредният отчаян вик за помощ. Дано този път да бъде чут.    

Искам да се обърна лично към г-жа Фандъкова, която категорично ще подкрепя на предстоящите избори:

Моля Ви, ако наистина ще правите асфалтиране в Лозенец, не ни забравяйте и нас - става дума за асфалтиране на една 100 метрова алея - за да можем да сме спокойни за децата си и да не си трошим ежедневно колите и краката в дупките. Нямало одобрен архитектурен план ? Е, добре, животът ни мина тук без такъв план, мисля че  100 м асфалт могат да се направят и без план, заради доброто на хората, които живеят тук и които ще ви бъдат благодарни завинаги.

 

Поздрави,

Емил Ялнъзов  

          

Община Младост подвежда Столична община.

Здравейте,

Пиша Ви по повод сигнал

Сигнал №23398/ СОА16-КЦ01-5645/ 31.03.2016 16:38:48

за който написахте, че е приключен.

Слек като от Столична община препратихте сигнала към община Младост на въпросния адрес беше изпратен бетоновоз, който изсипа 1 кубик бетон и двама души заравниха нещото, колкото можеха, след това се качиха в анонимната си кола и отпрашиха в посоката, от която бяха дошли-беше запълнена половината дупка. След 1 седмица по въпросната улица започна да се асфалтира, като хората изобщо не дойдоха до адреса и тази дупка се подминаваше като чума и ако д-р Цвета Авджиева по този начин си връща на хората, които подават сигналИ за несвършената и работа... това не е моят КМЕТ. В прикачените снимки ще видите това, на което Авджиева казва ...РЕМОНТЪТ Е ИЗВЪРШЕН...

Въпрос относно ремонт на улица.

В ж.к. "Полигона" в момента се извършва ремонт на пътна настилка от СБАЛОБ "Зора" до бл. 44. Обозначеното място на ремонта е от клиниката  до вх. Б на бл. 44, а до края на улицата пред блока има още два входа В и Г пред които явно не се предвижда ремонт. Въпросът е ще се извърши ли ремонт до края на улицата? Хората живеещи в последните входове недоволстват и искат цялата улица да се ремонтира. В последните входове при дъжд е сняг се наводняват приземните паркоместа на блока и това създава доста проблеми на живущите в блока. Молим ремонта на улицата да бъде извършен по цялото и продължение!