Замърсяване

Заведението е изляло хранителна мазнина!

Публикувано в категория Сметосъбиране и сметоизвозване - Неизвършено или некачествено метене/снегопочистване на обществени площи

Замърсяване

Разпилени брошури по бул. Осми декември.

Замърсяване

Реката е пълна с боклуци.

Замърсяване

Не се мете по тротоарите. 

Замърсяване

Шум, замърсяване

Живея  в столичния квартал Люлин 8. От лятото на 2018 година за всеобщо очудване на всички живущи в района се обособи паркинг за тежкотоварни камиони и машини на метри от жилищните площи. Живеем в правова държава и очаквахме органите да се самосезират и да вземат нужните мерки, но това не се случи до днес.

Едва ли е нужно да се обяснява колко невъобразим е шума, пушека и праха, който се вдигат по всяко време на деня и ноща. Вечерно време до малките часове  бучат камиони, багери, автовози и други такива, а сутрин ни събуждат  под прозорците  в 4 – 5 часа и по всяко време. Децата се будят, а на сутринта би трябвало да отидат бодри  и отпочинали на училище, а възрастните на работа и да са работоспособни, но това няма как да се случи ако цяла нощ те будят на различни интервали от време тежкотоварни машини: камиони, автовози, багери, дори валяци... Разбира се, че асвалтовата настилка на улиците, по които минават ежедневно поне по 2  пъти десетки камиони, автовози, строителни машини се разби и не остана нищо от нея, затова след преминаването им се вдига облак от прах, като добавка към изгорелите газове. Не можем да си отворим прозорците да се проветрим, защото отвън вместо свеж въздух влиза прахоляк, пушек и шум, а прането по просторите се прибира изцапано ....

Очаквам от съответните органи да вземат нужните мерки в най-кратък срок, защото това е недопустимо да се случва в европейска столица. Искам да ви уверя, че ако това не се случи ще продължим да си търсим правата като граждани и собственици на имоти, както и медийна подкрепа. Искрено се надяваме да не се стига до там, а в най-близко бъдеще да си върнем спокойствието и тишината и чистотата в квартала.

Вече подавах един сигнал относно този проблем, но последният отговор, който получих  през м. април, беше че проблема е от компетенцията на столичен инспекторат и толкова.

Положението не се промени, напротив става все по-лошо.

На сигнала на моя съседка пък отговорът е , че е направена проверка в периода 29.09- 01.10.2019г и не е имало наличие от товарни машини. ТОВА ПРОСТО НЕ Е ВЪЗМОЖНО.

Не зная как и къде са гледали проверяващите, но уточнявам:става въпрос за Люлин 8, райна на Филиповско шосе, ул.Годеч, ул.Тодор Влайков.

В подкрепа на горенаписаното прилагам и снимков материал.

 

замърсяване

целия този район е замърсен от въпросния строеж там.

кога ще се изчисти?

 

Замърсяване

Неподдържано и замърсено корито на реката.

Замърсяване

Тази купчина асфалтови плочи, беше зарязана след ремонт на ВиК.

Замърсяване

Бл. 21 в кв. Дървеница подлежи на програма за цялостно саниране. Бригадите, които извършват ремонтните дейности, замърсяват целия район с битов строителен отпадък. Няма организирани допълнителни контейнери както и контейнер за строителните отпадъци.

Замърсяване

Изхвърлен стъклопакет