опасни дървета

Здравейте, 

Зад блок 239 жк. Гоце Делчев, откъм бул. Каблешков има няколко дървета, които са изсъхнали и няколко такива, които опират в балконите и прозорците на ниските етажи.
Има ли възможност да бъдат окастрени и тези, който са изсъхнали- премахнати?

Благодаря предварително

Публикувано в категория Екология. Зелена система - Изсъхнали/неподрязани дървета и клони.

Опасни Дървета - частично и изцяло сухи, силно наклонени - опасни за преминаващи пешеходци и автомобили.

Част от дърветата в междублоковото пространсвто са изцяло сухи, други са частично сухи. Има опасност едно от дърветата (Черница), намиращо се в най-голяма близост до тротоара и пътното платно да падне върху преминаващи хора и автомобили - дървото е силно наклонено и често падат клони от него. Кореновата система на дървото разрушава тротоарната настилка. Клони от дърветата се опират в терасите. Считам, че е необходимо предприемане на мерки за санитарна сеч на дърветата и храстите в междублоковото простанство, тъй като освен опасността за хората, която създават дърветата, храстите са пълни с буклуци, които не могат да бъдат почистени, а в тях има останки от трупове на животни и гризачи, които ги разнасят. 

Болни и изсъхнали дървета- опасни дървета.

На кръстовището на улица „Деян Белишки" и бул."Тодор Каблешков " зад кофите за боклук/градинка,зелена площ/ има изсъхнали/мъртви/ дървета,сигнала ми е за тяхното премахване.Създават потенциална заплаха за живота на живущите в района хора !

 

Опасни дървета

По цялата улица Мила Родина в отсечката между Деде Агач и Енос има множество опасни дървета, които са надвиснали над тротоара и над цялото пътно платно. При обилен снеговалеж клоните се чупят и падат върху пешеходци и автомобили. На снимката клоните са надвиснали до таваните на колите. В близост има детска площадка. Моля вземете мерки преди да е станала човешка трагедия. Дърветата трябва силно да се окастрят или изцяло да се премахнат и засадят нови. 

опасни дървета

Опасно надвиснали дървета пред блок 026

Опасни дървета

опасни дървета

Моля да обезопасите опасни дървета със силно развити корони от клони. През техните клони минават въздушни кабели за високо напрежение, слаботокови кабели и улична лампа. При силен вятър и бури клоните се блъскат във фасадите на близките сгради, прекъсват светенето на уличната лампа и опасно разпъват кабелите. Дърветата са 6 бр. и се намират съгласно приложената скица (номерирани от 1-6) на ул.Мара Белчева №№ 27 29 (1-5) и 28 (6). Дърво 2 е много опасно - изсъхнало в основата. Дърво 3 е с най-големи клони през тях минават кабели в две направления до стълб с ел.табло. Дърво 6 е до стълб с ел.табло и улична лампа.Всички дървета имат много изсъхнали клони.Въздушното трасе на силовите кабели минава през нечетната номерация на ул.Мара Белчева и от там се захранват четните номера, като минава през клоните на дърветата. Маля за Вашата намеса за предотвратяване на инциденти и аварии.

Опасни дървета!!!

Дървото пред блок 113, вх. Б е с опасни клони, които постоянно се чупят и падат и могат да наранят някого. Дърветата срещу входа също са опасни!

Две опасни дървета

В жк. "Дианабад", пред бл.30, вх. Б има две опасни дървета с прорасли клони, които при по-силен вятър се чупят. Миналата година клоните са счупили остъкляването на балкона. Необходимо е да се направи оглед на дърветата около блока, защото има и други опасни дървта.

Моля след оценка на състоянието на дърветата да се предприемат необходимите действия за подкастрянето им.

Опасни дървета

На ул. "ген. Александър В. Суворов“, между ул. "Вихрен" и ул. "Мур", по канала има няколко опасни изсъхнали тополи.

Моля за проверка и намеса!

Опасни дървета

Във вътрешения двор на кооперацията, намираща се на бул. "Патриарх Евтимий" 64 има два броя дървета, които са се наклонили опасно. Има опсатност да паднат всеки момент. Входа на коопарецията се заключва, затова да се обадят на телефона, когато идват за проверка.