Проблем с местата за паркиране в зелена зона в райно Буката, център

След премахването на зелената зона и платенто паркиране изключително се затрудни паркирането за живущите в района, които са и платили за това "право". Моля върнете зоната за платено паркиране!

Публикувано в категория Паркиране - Неправилно паркирали автомобили на пътното платно или тротоара в синя/зелена зона.

Проблем с местата за паркиране в зелена зона в райно Буката, център

След премахването на зелената зона и платенто паркиране изключително се затрудни паркирането за живущите в района, които са и платили за това "право". Моля върнете зоната за платено паркиране!

Сериозни затруднения за пешеходци и живущи вследствие подготовка на района за зелена зона и ограничаване местата за паркиране!!!

Районът на ул. "Захари Круша" и околността се подготвя за "зелена зона", която се очаква да започне да функционира от 1 ноември 2018 г.

До момента, в който започна новата организация, в района масово паркираха служители на ВМА, Медицинска академия и Стоматологията.

Но сега на голяма част от тротоарите вече са поставени антипаркинг колчета и местата за паркиране бяха ограничени.

Резултатът е безразборно паркиране на малкото останали "свободни" тротоари.  При това се затруднява движението на пешеходците и се запушват входовете на гаражи на живущите. На улица "Захари Круша" имахме такъв случай, при който входа на гаража на кооперацията ни беше препречен от паркирали автомобили и това създаде изключителни неприятности на живущите. При сигнал към ЦГМ с молба да дойде "паяк" да отпуши гаража ни беше отказано с довода, че тъй като все още не са поставени необходимите знаци, ЦГМ не може да вдига автомобилите.

А ситуацията с масовото безразборно паркиране е много сложна. Живущите в района сме поставени в патови ситуации.

Моля да бъде направена необходимата организация и да се осъществява постоянен контрол върху паркирането докато не влезе в сила новата "зелена зона".

Благодаря!

 

 

Местата за паркиране в зелена зона в Хладилника са разчертани така, че правят преминаването на хора с детски и инвалидни колички невъзможно

Полученият отговор на предходния сигнал е меко казано неадекватен: "Местата за паркиране са сигнализирани на пътното платно, пешеходното движение се осъществява по тротоарите." Очаква ли се детските колички да прескачат колите?

На други места в София необходимостта от малко свободно място на улицата за да пресекат пешеходците, хораta с детски и инвалидни колички е взета предвид и местата за зелена/синя зона са съобтазени с това. 

Очевидно не е мислено за хората когато е обособяване зелената зона в Хладилника, но не виждам каква е причината да не се нанесе корекция в последствие. Все пак хората би трябвало да са с приоритет пред автомобилите!

Проблем с паркиране в зелена зона - пълно е с коли , които не плащат зона

След въвеждането на зелена зона в междублоковото пространство ежедневно е пълно с коли , които не плащат зона и не биват заскобвани/вдигани. Като семейство с две коли плащаме 300 лева (общо) на година и често няма къде да паркираме. Вероятно проблема идва от това , че маркираните с червено зони са зелени площи , от които нямате право да упражнявате заскобване. Както виждате, част от зоните са тротоари без антипаркинг колчета. В блоковете живеят много хора и ако сложите антипаркинг - няма да има къде да паркират дори хората , които плащат зелена зона. Моля да се потърси решение за заскобване и събиране на такса " зелена зона " в очертаните в червено зони , в противен случай ще продължават всички ползватели на метростанция " Константин Величков " и хората , тръгнали на пазара " Димитър Петков " да ползват НАШЕТО околоблоково пространство за безплатен паркинг!

Неправомерно ограничаване на местата за паркиране в зелена зона чрез поставяне на конуси от ресторант "Градина"!!!

На бул. "Арсеналски" 79-81 служители от новооткрития ресторант "Градина" поставят червени конуси, с които неправомерно запазват места за посетителите си. В момента е 18.30 часа и все още зоната работи, а гражданите, които са заплатили за зелена зона не могат да използват местата!!!

Моля да се направи проверка дали ресторанта има платен служебен абонамент и в случай на нарушение да бъдат наложени съответните санкции.

Моля на мястото да бъде извършван редовен контрол от ЦГМ.

 

120 дена липса на контрол от ЦЕНТЪР ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ И РЕДОВНО ПАРКИРАНЕ НА ТРОТОАРИТЕ В ЗЕЛЕНА ЗОНА КВ ЛОЗЕНЕЦ

120 дена липса на контрол от ЦЕНТЪР ЗА ГРАДСКА МОБИЛНОСТ И РЕДОВНО ПАРКИРАНЕ НА ТРОТОАРИТЕ В ЗЕЛЕНА ЗОНА  НА  БУЛЕВАРД ДЖЕЙМС БАУЧЕР .

ПАК ПОВТАРЯМ  120 ДЕНА  ЛИПСА НА  КОНТРОЛ  В ЗЕЛЕНА ЗОНА И ПО ВРЕМЕ ЗА ЗОНАТА  И СЛЕД  ТОВА .

ЖЕЛАТЕЛНО Е  ФАНДЪКОВА ЛИЧНО  ДА  РЕМОНТИРА  ПОВРЕДЕНИТЕ   ТРОТОАРИ  

 

 

Нова схема за зелена зона в Горни Лозенец. Част от местата са в нарушение на ЗДвП - не са вдясно по посока на движение

Съгласно чл. 93(3) от ЗДвП: "За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя."

Начертаните места за зелена зона, влизаща в сила от 1 ноември 2018 г. по ул." Кишинев", между ул. "Рилски езера" и и бул. "Черни връх" от лявата страна са в нарушение на горепосочения член. На път с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства. Но в случая става въпрос за паркиране, а не за престой. Т.е. допуска се само от дясната страна

 

Моля коригирайте схемата възможно най-бързо, преди неправилната маркировката в нарушение на закона да е нанесена на платното.

 

И по други улици на схемата е допуснато същото нарушение.

Проблем с паркирането да се въведе зелена зона

Здравейте, 

От името на живущите в ж.к. Яворов бл. 31, а предполагам и от повечето жители на тази част от комплекса, предлагам да се въведе зелена зона и в тази част на комплекса. От както въведохте зелена зона в долната част при нас настана кошмар. Освен, че не можем да паркираме, колите се паркират в зелените площи. Всичко е в кал и мръсотия. Има хора от долната част на комплекса, които си оставят колите пред нас цяла седмица. 

Разрастващ се проблем с незаконно сметище край зелена зона

Разрастващ се проблем с незаконно сметище край зелена зона

Няма определени и очертани конкретни места за съдовете за събиране отпадъци в Буката - кв.Център

Няма определени и очертани конкретни места за съдовете за събиране отпадъци в Буката - кв.Център, като съдовете за отпадъци са сложени на самия ъгъл на кръстовището на улиците Тунджа и Свиленица, Тунджа и Княз Борис I, както и на останалите кръстовища в кв.Буката-Център, и пречат на преминаващите пешеходци, като пречат и на видимостта на преминаващите автомобили по улиците. Няма указани/начертани точни местоположения на съдовете за отпадъци, като същите стоят или на начертания с пътна маркировка ъглов "остров на платното за движение", или на някое от начертаните места за паркиране, или на самото пътно платно. Излиза, че Столична Община може да определи и начертае множество определени места - стоянки за електрическите тротинетки, ползвани от много малко хора, и то в разрез с правилата за движение на превозни средства и пешеходци, а не може да отдели, определи и очертае конкретни места за съдовете за отпадъци, ползвани от всички граждани и гости на София.