Масови събирания на групи от по над 10 души в парка на НДК

В разрез със забраната на Кризистния Щаб в момента в центъра на София се събират на много места групи от по 10 и повече хора по пейките на парка на НДК, както и по улица Раковска. 

Публикувано в категория COVID-19 - Струпване на голям брой хора

Масови събирания на групи от по над 10 души в парка на НДК

В разрез със забраната на Кризистния Щаб в момента в центъра на София се събират на много места групи от по 10 и повече хора по пейките на парка на НДК, както и по улица Раковска. 

Събиране на групи от хора в парка по време на КОВИД-19

Здравейте, искам да подам сигнал за множество разхождащи се хора в парк "Хиподрума". Те се събират на групи по 3-5 човека и като цяло паркът е пълен с хора по време на извънредното положение. Тази тенденция се засилва с всеки изминал ден. Преди 3 дни паркът беше празен, а сега - почти пълен!

Моля да се сигнализират съответните органи и да се вземат СПЕШНИ мерки за спазване на предписанията на правителството! Благодаря!

Масови неправилни пакрирания

Добър ден,

 

Казвам се Боян Иванов и живея на улица Голаш близо до 31во училище. Началото на улица голаш и зоната преди блок номер 3 се използва редовно от хора за парикране на автомобили на тротоара и в зеланата зона която вече в резултат на това е само кална зона. Това се случва постоянно по време на празници като днес и в учебни дни сутрин и вечер.

Искам да помоля общината да сложи бетонни прегради между улицата и тротоара да се сложат бетонни прегради така че да не може да се спре между тях и по възможност наново озеленяване, за да се възстанови тревната зона.

 

П.П. https://dl.dropboxusercontent.com/u/16192674/CriminalParking.zip от тук може да изтеглите снимков матерял за 7 коли спрели на тротоар или в зелена зона на 3ти март всички те са само около блок номер 3 по улицата сигурно има далече повече. За съжаление формата ви не побира целия пакет снимки.

Ще препратя това оплакване и до столичния инспекторат, община слатина и медиите.

Масови, нагли нарушения при паркирането

Редовно има десетки нарушители, които нагло са заели платното за движение, тъй като никой не ги отстранява.

В резултат, движещите се автомобили са принудени да карат в насрещното, за да заобиколят нарушителите.

Ако идващите в обратната посока се престроят правилно за ляв завой, няма да може да се минава и кръстовището ще бъде блокирано.

И всичко - заради редовните нагли нарушители и заради това че не се отстраняват. 

"Измитата" маркировка (от евтината) подпомага допълнително нарушенията.

 

масови кражби на пътни знаци в Редута

Уважаеми дами и господа,

Похвална е инициативата да въведете ред в пътното движение в квартал Редута. Аплодирах поставянето на нови пътни знаци и създаването на еднопосочни улици, с които трафика трябваше да се облекчи. Но на някои хора не им хареса тази промяна към по-добро и започнаха да премахват новопоставените пътни знаци, за чието повторно поставяне отново трябва да плащаме... Имам няколко въпроса. Не може ли да се създаде организация, с която полицията да опазва общинската собственост, за което гражданите плащаме? Не може ли знаците да се забиват по-надеждно, а не да стоят като кол забит в калта, който всеки може да измъкне? Не може ли бързо и адекватно да бъдат възстановявани откраднатите знаци, защото липсата им е предпоставка за ПТП-та и реални ежедневни скандали между шофьорите, когато от едната страна на улицата има ясен знак за еднопосочно движение, а от другата страна няма забранителен такъв, което води до ежедневни саморазправи между участниците в движението...

Може би е по-добре да си беше останал хаоса преди, от колкото това полурегулирано положение.

За ваше улеснение ви предоставям карта, на която са отбелязани местата и вида на пътните знаци, които регулярно изчезват в района, в който живея.

 

Масови нарушения в съучастие с престъпниците от КАТ и Столична община.

Кога беполезните безхаберници в общината, КАТ, Паркинги и гаражи, столичен инстекторат, паяци, лапнимухи и пр и пр ще вземете мерки за спиране на това безобразие?????

Напомням, че неизпъленението на служебните задължения се наказва със затвор.

Трима души с кърлежи на детската площадка зад блок 34. Има нужда от повторно косене на тревните площи и спешно третиране срещу кърлежи!

Четирима души с кърлежи на детската площадка зад блок 34. Има нужда от повторно косене на тревните площи и спешно третиране срещу кърлежи!

Сборни групи в ОДЗ № 49 “Радост”

Здравейте,

Тази седмица (29.01.2018 - 02.02.2018) в ОДЗ № 49 “Радост” има сборна група, в която са смесени 4-та група с 1-ва група.

Синът ми е в 4-та група и ходи на градина тази седмица.

Тази седмица, в тази сборна група се получи инцидент от включени бактериални лампи, пострадаха 9 деца. В също време, две от децата от 1-ва група вдигнали висока температура.

На 29.01.2018 бяха 13 деца от 4-та група, редно ли е да се прави сборна група на деца, които са предучилищна?

Редно ли е нашите деца от 4-та група, които са преболедували през изминалите две седмици, тази седмица здрави да са в сборна група, за да прихванат нови вируси?

Моля за проверка по случая от всички компетентни институции.

 

самонастаняване на големи групи роми

Около 20 роми се самонастаниха от около месец в полусрутени постройки зад Двореца на децата,

всеки ден палят огън на открито ,крещят, викат, и превърнаха пространството в сметище.

От ден на ден прииждат нови хора.Моля ,докато е малък проблема обърнете внимание.

Благодаря предварително.