Охранители на супермаркет без предпазни средства

В хранителния магазин "Билла" намиращ се в MALL Paradise охранителя от СОТ 161 работи без предпазни маска и ръкавици.

Публикувано в категория COVID-19 - Нарушаване на ограниченията за работа на търговски обект

Охранители на супермаркет без предпазни средства

В хранителния магазин "Билла" намиращ се в MALL Paradise охранителя от СОТ 161 работи без предпазни маска и ръкавици.

Липса на предпазни средства в супермаркет КАМ.

В ж.к. "Хаджи Димитър" на ул. "Георги Илиев" в супермаркет КАМ, служителите работят без маски и предпазни средства. При наложеното извънредно положение и засилените мерки за хигиена и защита от заразяване това е абсолютно недопустимо. Моля да се вземе отношение и да се обърне внимание на управата на магазина, че подобен начин на работа е в разрез с изискваните противоепидемични мерки.

Работа без лични предпазни средства

Моля, за незабавна проверка строителна площадка с разрешително за строеж №583/18.09.2008г. Строителите не се съобразаяват с живущите в квартала. Вдига се непоносим шум и в периода 14-16ч. Наднорменото запрашаване е видимо с просто око!

Работниците се трудят без използването на предпазни каски. Нахлузват ги само преди проверка.

Сметосъбиране в неподходящо време и без предпазни средства

Днес, 02.07.2017, по бул. Евлоги и Христо Георгиеви, в посока бул. България, между ст. В. Левски и бул. Черни връх, около 9:15 се движеше автомобил за сметосъбиране. Автомобилът значително затрудни движението автомобили в дясна лента, тъй като спираше на всеки 20-30 метра, за да изпразнят контейнерите за боклук. Само един от тримата служители носеше ръкавици. Никой от тях не носеше някакъв вид предпазно облекло. Считам че юридическото лице нарушава задълженията за са опазване на здравето на своите служители, тъй като или не предоставя защитни и предпазни средства или не дисциплинира служителите си да ги ползват. Използването на такива материали застрашава както здравето на самите работници и служители, така и на членовете на техните семейства и на останалите жители на Столична община.Моля контролирайте юридическите лица, които са получили правото и задължението за сметосъбиране и сметоизвозване на територията на Столична община, така че да осигуряват ползването на предпазни средства - с оглед защита на здравето на всички.

Работниците, които окосяват са без предпазни средства за ушите и очите.

Здравейте!

Вече няколко пъти виждам в нашата градинка (точно срещу общината в жк. Младост, гр. София) работниците, които косят тревата работят без предпазители за ушите и предпазни очила за очите. 

Шумът е невероятен, защото едновременно косят група от хора и ми се струва, че това е доста опасно за слуха им! 

Надявам се да може да се направи нещо, за да могат тези хора да работят при безопасни условия на труд, както го изисква закона и човечността.

Благодаря!

Ако пък вие не можете да направите нещо, ще се радвам да ме насочите към когото е необходимо!

 

Лека и приятна работа!

Ирена

Фирма "Тек Експъртс" държи служителите си на работа без предпазни средства.

На пл. "Позитано" № 2, фирма "Тек Експъртс" държи към 150 служителители на работа без да са  им е осигурени маски, ръкавици и дезинфектанти. Служителите се страхуват, много от тях идват с градски транспорт и на работното си място всички са в близък контакт. Във фирмата между служителите се носят слухове, че между тях има хора под карантино, но е наредено да се мълчи. Молим за съдействие!

CBA KOME супермаркет - нарушения

Здравейте!

При предишна проверка установихте, че супермаркет СБА КОМЕ неправомерно е заградил общинска земя с ограда и е построил склад, и това нещо е продължавало 18 години. Оградата се премахна, но огромната бетонна площадка построена от супермаркетът си стои?!!! Ползва се от служителите на магазина като площадка за отдих?! Този бетон не е пораснал от земята като трева и не е от вчера - това е площадка върху, която 18 години се е ползвал неправомерно построен склад! Ще продължава ли да съществува в този вид тази бетонна площадка?!!!? И ако да - да разбирам, че всеки гражданин може да си излива бетон където му хрумне без никакъв проблем и санкции и община Слатина няма нищи против? Контрол - нулев?!!! Сериозно ли проверяващите от общината пропуснаха метър висок бетон?????? Ще се  предприемат ли адекватни мерки, общината ще си свърши ли работата си докрай или да се обърнем към медиите????

Продължава проблемът с навлизането в междублоковото пространство на камионите и бусовоте! Абсолютно неправомерно е да навлизат товарните мпс-та пред бл.40А,вх.А  - да удрят колите ни и застрашават живота на децата ни! Нека супермаркета да ползва улицата за дейността си -  а именно ул. Борис Новоселски!

Разбитият асфалт и боклуците продължават. Кофи за смет, които не е ясно трябва ли да ги има в този брой или не.

Някой ще упражни ли адекватен контрол и проверка? 18 години малко ли са за това безобразие? Бетонът ще продължи ли да съществува още 18 години? Общината ще предприеме ли адекватни мерки в полза на гражданите?

Паднало дърво в/у супермаркет.

Паднало дърво в/у супермаркет на бул."Европа"№8. Дървото е надвиснало и има опасност да падне в/у преминаващите граждани.

Силно замърсяване около супермаркет.

Силно е замърсен участъка около супермаркет "БМ".Цялото правителствено трасе в посока бул."България" е осеяно с множество боклуци.

Неподдържани площи пред супермаркет

На ул. "Тракия"  се намира супермаркет Арго маркет. Пред супермаркета има паркинг. Паркинга е осеян с дупки и е почти неизползванем. Преминаването на пешеходци, особено хора с увреждания, през паркинга и по тротоарите около супермаркета е много затруднено. В лошо състояние са и междублоковите асфалтирани пространства, пътеки и тротоари.

Моля да бъде направен ремонт на паркинга, тротоарите и междублоковите асфалтирани настилки. Моля да бъде установено кой е задължен да поддържа настилката на паркинга, защото, съгласно предварителната информация, с която разполагам, тези площи не се поддържат от общината.