Неспазване на мерките за ограничаване разпространението коронавирус

В магазин Лидл на ул. „Георги С. Раковски“ 126 липсва контрол на входа за броя на влизащите в магазина хора. На касите се образуват струпвания.

Публикувано в категория COVID-19 - Нарушаване на ограниченията за работа на търговски обект

Неспазване на мерките за ограничаване разпространението коронавирус

В магазин Лидл на ул. „Георги С. Раковски“ 126 липсва контрол на входа за броя на влизащите в магазина хора. На касите се образуват струпвания.

Неспазване на мерките за ограничаване разпространението на зараза от корона вирус

В магазин Лидл на ул. „Георги С. Раковски“ 126 липсва контрол на входа за броя на влизащите в магазина хора. На касите се образуват струпвания, персоналът е без лични предпазни средства.

Неспазване на мерките за ограничаване на заразата при извършване на строителни дейности

Работниците от строителния обект на ул.Мур №37 не носят маски и ръкавици и не спазват необходимата дистанция.

 

Работеща улична кафемашина въпреки забраните свързани с предотвратяване разпространението на коронавирус комин 19

На улица Гоце Делчев, зад сградата на т-маркет и непосредствено пред пункта на българския спортен тотализатор се намира кафемашина, която продължава да работи въпреки наложените забрани от министерството на здравеопазването.

Неспазване на мерките за сигурност за COVID 19

Добър вечер!

Пиша Ви относно неспазването на мерките за сигурност в квартал Хаджи Димитър. Майки с деца, възрастни хора с деца се събират на групи из кварталните градинки и блокове. Аз, като част от студентската маса, не излизам, освен да разходя домашният си любимец, мои познати и приятели също не излизат, но хората с деца са постоянно навън и не предприемат никакви мерки за сигурност и никаква колективна инициатива. Сигурна съм, че по всички крайни квартали е така. Тук при мен сякаш правилата не важат въобще и всеки си прави каквото иска. Не е редно! Имам възрастни роднини, които аз пазя, но заради такива като тях, това няма да мине бързо. Моля предприемете някакви мерки, за да могат хората най-накрая да разберат колко е сериозно положението. Благодаря и Лека вечер! 

Шум и неспазване на мерките срещу коронавируса, събиране на големи групи хора

На въпросното футболно игрище и в момента се събират много хора, групички по 10-15-20 души, всеки ден, когато е по-топло и слънчево, вдигат голям, в т.ч. и между 14.00-16.00 ч., в момента и нарушават мерките срещу коронавируса. От община Надежда бяха сложили табелки, да не се позва игрището, но събиращите се там ги скъсаха. Днес се обаждах на тел. 112, дойде полиция и ги изгони, но те след по-малко от час пак се върнаха. Според мен ще дадат ефект мерки като затваряне и заключване на игрището, и поправяне на оградата, където е скъсана.

Предложение за редовно миене на улиците срещу коронавирус

Предлагам, като част от мерките срещу коронавируса, редовно да се мият улиците на София. Сегашният момент е особено подходящ за тази цел, тъй като броят на МПС в София е зналително намалял.

Нарушаване на мерките

Салон за красота PHIBA не спазва мерките за безопасност има струпване на хора.

Нарушаване на мерките за сигурност

Дюнери "Мимас" работят въпреки забраната. Моля да бъде извършена проверка.

Неспазване забрана за преминаване на МПС над 6т. през жп прелез и тотално неспазване на забрани за спиране и паркиране по цялата главна улица.

Целият тежкотоварен трафик до промишлената зона над жп линията в Казичене минава през селото. В посока към селото има знак забраняващ преминаването на МПС над 6т. , но никой не му обръща внимание. Мисля, че не е нормално това, като си има входно-изходна точка към СОП в южна посока. 

Отделно знаците за забрана на спиране или паркиране по цялата улица "Цар Борис III" не се спазват и още повече затрудняват движението. Особено проблемно е пред супермаркет Фреш, където въпреки знаците и осигуреният паркинг от магазина водачите предпочитат да паркират и от двете страни на улицата. Това принуждава останалите МПС-та да се изчакват при преминаване от там. 

Надявам се да се вземат спешни и категорични мерки. За жп прелеза най-възпиращо би било намаляване на височината на преминаващите МПС с физическа преграда( рамка от тръби или профили боядисана в черно и жълто), както на други места съм виждал.